BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

HÜDA-PAR-HDP kanlı kavgası kamerada

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde, HÜDA-PAR ile HDP'liler arasında çıkan kavga kameralara yansıdı

Abone ol

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde, HÜDA-PAR ile HDP'liler arasında çıkan seçim tartışması sonucu 2 HÜDA-PAR'lı hayatını kaybetti. Yaşananlar ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

HDP'LİLER KÖYDE SEÇİM PROPAĞANDASI YAPMAK İSTEYİNCE ORTALIK KARIŞTI

İddiaya göre, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyüne seçim çalışmaları için girmek isteyen HDP konvoyunu köyün dışında durduran HÜDA-PAR üyeleri ile HDP'liler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından köyün içinden kimliği belirsiz kişiler tarafından HÜDA-PAR üyelerine ateş edildi.

Aldıkları kurşunlar soncu yaralanan HÜDA-PAR üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve A. Celil Talayhan, Mardin'in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Şimşek ve Talayhan'ın cenazeleri hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

HÜDA-PAR'DAN SERT UYARI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 2 HÜDA PAR'lının ölümüyle ilgili olay hakkında Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, HDP, PKK ve KCK ile bunlara yakın sivil toplum örgütlerini uyarıda bulundu.

BATI'DA BARIŞ HAVARİSİ, DOĞUDA ELİNDE MOLOTOF VE KALEŞNİKOF
HDP'nin batıda barış ve demokrasi havarisi olduğunu, doğuda ise bir elinde molotof, diğer elinde kaleşnikof tüfekle toplumun iradesini rehin almaya çalıştığını söyleyen Yılmaz, Batı'da barış ve demokrasi havarisi, Doğu'da ise bir elde molotof bir elde kaleş silahı, toplumun vicdanını, iradesini topyekün yaşamını rehin almaya çalışmak, ne ahlakidir, ne vicdanidir, ne de insanidir. Kürdistan coğrafyasında herkesin burada siyasi yaşamını devam ettirmeye ve var olmaya hakkı vardır. Buna silahlı örgüt ve elemanları dahil. Yasinimizi vahşice katleden örgütün katliama karışmamış diğer elemanları dahil burda siyaset yapmaya ve yaşamaya hakkı var. Ama onların da bunu anlaması bilmesi lazım, zihinlerine kazıması lazım. Kimse Kürdistan'da muhalifleri silah zoruyla, hele hele hür davanın bağlılarını, gönüldaşlarını Kürdistan'dan silah zoruyla göçettiremeyecek dedi.

PKK'NIN GİREMEDİĞİ KÖYE GİDİP HALKI TAHRİK ETTİLER
1990'lı yıllar da dahi silahlı örgütün bu köye giremediğini anlatan Yılmaz, Bu akşam İdil'in Xanike (Kozluca) Köyü'nde 2 üyemiz, daha önce PKK-KCK'den tutuklanıp cezaevine giren ve tahliye edilen ismi bizde mevcut şahıs tarafından tüm köylülerin de içinde olduğu grup silahla taranıyor. Sebep HDP'nin köydeki seçim çalışması. Kardeşim çatışma yok, karşı taraftan yaralanan hiç kimse yok. 90'lı yıllarda dahi örgütün silahla giremediği bu köyde, parti seçim çalışması altında gidip örgüt propagandası yaparak, halkı tahrik etmek, parti çalışmaları değil. Örgüt marşlarıyla PKK propagandasına dönünce köylüler bundan rahatsız oluyor ve köyden çıkmalarını istiyor. Bunun üzerine bir tartışma çıkıyor ve bu tartışmadan kin ve nefretle dolan, yüreği öfkeyle dolan ve gözleri kan bürümüş olan bu PKK'lı şahıs, aynı zamanda HDP'nin köy yöneticilerinden olan bu şahıs, evinden kaleş silahını alıp kalabalığı tarıyor; 'Siz nasıl HDP'lileri köyden çıkarırsınız' diye. Bir kez daha söylüyorum; HDP'lilere yönelik, karşı tarafa yönelik silahlı bir cevap verme girişimi dahi yoktur. Malesef iki kardeşimiz; biri bizim İdil teşkilatımızın üyesi, diğeri ise Cizre teşkilatımızın üyesi olan iki kardeşimiz, kaldırıldıkları hastanede şehit oluyorlar diye konuştu.

PKK ZİHNİYETİ, KÜRDİSTANI KENDİ ÇİFTLİĞİ GÖRÜYOR
PKK zihniyetinin, bölgeyi tek parti diktasıyla yönetmek istediğini ileri süren Yılmaz, muhalif siyasi partilere müsade edilmediğini ifade ederek, PKK zihniyeti, Kürdistanı kendi çiftliği gibi görüyor. Kürdistan'ı tek parti diktasıyla yönetmek istiyor. Hiç bir siyasi parti ve muhalife müsade etmek istemiyor. Kürdistan'da bu seçimde kendileri dışında kimseye oy çıkmasını istemiyor. Kırsaldan gelen haberleri biliyorsunuz; silahlı tehditle oy isteme mevcut. Bu tahamulsüzlüğü bırakmaları lazım. Muhalifleriyle bir arada yaşamayı öğrenmeleri lazım, kimsenin bir yere gideceği yok. Bunu o kalın kafalarına yerleştirmeleri lazım. Kürdistan'a huzur gelmesi için halk tarafından bu zihniyetin cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Eğer barajı aşarlarlarsa her gün bir yerde bir olay olacak, analar ağlamaya devam edecek diye konuştu. Yılmaz, HDP'nin seçimlerde yüzde 50'nin altında oy aldığı ilçe ve şehirlerde olay yaşanmadığını, ancak yüzde 50'nin üzerinde oy aldığı merkezlerde sık sık olayların yaşandığını öne sürdü. Yılmaz, Bu noktada halkımızın bunu görmesi lazım. Halkın zarar görmemesi için yıllardır sabrediyoruz. Hz. Eyüb'ün sabrını gösteriyoruz. Fakat saldırıya uğrayan, hergün katledilen bu kitle, eğer bıçak kemiğe dayanırsa, o bardak taşarsa, kimse kontrol edemez. Bunu ben bile kontrol edemem. Bu noktada herkesin aklını başına alması lazım ve daha fazla tahrik, provoke etmemeleri lazım ifadelerini kullandı.