BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  DÜNYA

Huawei yeni yıl mesajını rakibi iPhone'den attı ortalık karıştı

ÇİN’in dev firması Huawei'nin Twitter'dan paylaştığı yeni yıl mesajı olay oldu. Yeni yıl mesajının iPhone ile atılması kurumda çalışanların başının belaya soktu.

Abone ol

Al Jazeera’da yer alan habere göre Huawei, 31 Aralık’ta saat 11.31’de Twitter’dan “Huawei’den hepinize mutlu 2019’lar. Yeni yılda amacımız, sevdiğiniz kişilere ulaşmanız için size daha fazla neden sunmak” mesajını paylaştı.

Ancak tweetin alt tarafında çıkan ve paylaşımın iPhone’dan yapıldığını gösteren ‘via Twitter for iPhone’ (iPhone için Twitter üzerinden) ifadesi sosyal medyada gündem oldu.

Tweet bir kaç dakika sonra Huawei tarafından silindi ancak Marques Brownlee isimli teknoloji uzmanı çoktan ekran görüntüsünü aldı ve dolaşıma soktu.

2 ÇALIŞANA CEZA
Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Chen Lifang, olayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu durum markanın imajını zedeledi” dedi. Lifang, olayın Sapient isimli sosyal medya yönetim şirketinde çalışan kişinin masaüstü bilgisayarında VPN sorunu yaşadığı için tweeti iPhone’dan atmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Lifang, durumdan sorumlu iki kişinin rütbelerinin alındığı ve aylık maaşlarını 5.000 yuan (728.27 dolar) düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, çalışanlardan birinin bir sene işten uzaklaştırılmasının da söz konusu olduğunu söyledi.