BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Huawei ve Audi'den akıllı bağlantı ortaklığı!

Audi araçlarında kesintisiz internet bağlantısını sağlamak adına Huawei ile anlaşma imzaladı.

Abone ol

Audi, araçlarında kesintisiz internet bağlantısını sağlamak adına Huawei ile anlaşma imzaladı. Huawei ile akıllı bağlantılı araçlar üzerinde işbirliği yapma kararı alan firma, arabalarına hızlı ve güvenilir veri bağlantısı sağlamayı hedefliyor. Audi ve Huawei otonom sürüşten online hizmetlere kadar her konuda işbirliği yapacak.

Henüz bu proje kapsamında detaylar paylaşılmış değil. Ancak 2017 yılında iki firma da hızlı hareket eden araçlar için optimize edilmiş bir 4G veri varyantı olan LTE-V'yi test etmişler.

2015 yılında Audi Q7 SUV modeli için TDD-LTE ve FDD-LTE ile 2G, 3G ve 4G bağlantı desteği sağlanmış ve yüksek hızda veri transferi yapılmış. Bu yeni proje ile bir önceki ortaklığa ve başarıya da dikkat çekilmiş durumda. 

Yapılan anlaşmanın ardından ilk resmi adımlar Eylül ayında başlayacak. Arabaların sürekli internet bağlantısına sahip olduğu bir gelecek için çalışan ikili, tüketicilerine en iyi yol deneyimini sunmayı hedefliyor. Aslına bakarsak birçok otomobil zaten opsiyonel hatta standart hücresel veriye sahip. Ancak bu proje kapsamında Audi araçları, daha gelişmiş bir teknoloji kullanacak. 

Kaynak: Teknolojioku