BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

HTC GoPro’ya rakip oldu!

Aksiyon kameraları deyince aklımıza çılgın görüntüler geliyor ama HTC günlük kullanıma uygun bir aksiyon kamerası tasarlamış.

Abone ol

İnsanlar artık her yerde video çekebilmek istiyorlar. Bisiklet sürerken, denizin içinde, paraşüt yaparken, koşarken ve en basitinden yolda yürürken.

Kimin neden neyi çektiğinden çok, hangi markaların aksiyon kamerası pazarın kapıştığına bakmak lazım. Akıllı telefon üreticisi HTC firması bu pazara yeni girenlerden biri olacak.

Tabii pazara girmeye çalışan herkes gibi HTC’nin de en büyük rakibi GoPro markası olacak. Aksiyon kamerası bakılırken ilk akla gelen marka olan GoPro o kadar popüler ki, yeni her ürün için karşılaştırma noktası haline geldi. HTC’nin RECamera” isimli ürünü ile ilgili çok bilgi yok ama 8 Ekim’de düzenlenecek HTC etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

buyukk.20140926144800.jpg

O zamana kadar, bir Reddit üyesinin şans eseri resmi web sitesinde bulduğu ve yaydığı iki adet RECamera fotoğrafına yukarıdaki galeriden bakabilirsiniz. RECamera cihazı minik bir periskop benzerliği ve sade tasarımı ile dikkat çekiyor. Ayrıca sitede bir de “REMoments” isimli bir özellikten bahsediliyor, bunun da kamera ile senkron çalışacak bir Android uygulaması olduğu tahmin ediliyor.

HTC’nin aksiyon kamerası ReCamera ile çekilen o görüntülere