BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,53
ALTIN 2.498,41
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan sürpriz Yargıtay ataması

HSYK, Yargıtay için yeni bir kararname hazırladı. Yeni kararnameyle Yargıtay'da 63 kişi farklı adliyelere atandı.

Abone ol
Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete yayımlanan 52 maddelik yargı paketi ile Yargıtay'da görev yapan tetkik hakimlerinin Yargıtay Birinci Başkanlığı'nın görüşü alınmadan HSYK tarafından atanmasının önü açılmıştı.
 
HSYK 1. Dairesi bu kapsamda bugün sürpriz bir kararnameye imza attı. Yargıtay'da görevli 42'si Cumhuriyet Savcısı, 21'i tetkik hakimi olmak üzere 63 kişi farklı adliyelere atadı. Ayrıca 2'si Ankara hakimi 1'i ise Ankara Batı Savcısı olmak üzere 3 isim eş durumundan kararnameye girdi.

FARKLI ADLİYELERE GÖNDERİLDİ 
 
Kararname kapsamına Yargıtay Genel Sekreter Yardımcıları da alındı. Geçen Haziran ayında yasalaşan Yargıtay Kanunu ile 5 genel sekreter yardımcısının görevleri sona erdirilmişti. Ancak Yargıtay Başkanı Ali Alkan bu kişileri yeniden görevlendirdi. Bu kez Alkan'a rağmen genel sekreter yardımcıları kararname ile görevden alındı. Genel Sekreter yardımcılarından İsmail Hakkı Eröz Kayseri'ye, Aydın Karabıyık Mersin'e, Emrullah Aycı Gaziantep'e, Servet Yetim Elazığ'a ve Ayşe Sümeyra Ulusu Tekirdağ'a hakim olarak atandı. 

KARARNAMENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN