BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.489,72
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan son dakika! O hakimlere şok!

HSYK'dan son dakika karar çıktı. Olay tahliyeye imza atan Hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik açığa alındı.

Abone ol

ANKARA'da yargı krizi konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor. HSYK Paralel Yapı tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle hakkında açığa almak kararı verdi. 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ve Mustafa Başer ile Urfa Ağır ceza mahkemesi hakimi Habil Kahraman tedbiren açığa alındı.

14 Aralık Cemaat Operasyonu'nda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında verilen tahliye kararı ortalığı karıştırdı. Hafta sonu verilen sürpriz karar HSYK'yı hareket geçirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle ilgili iddiaları görüşmek üzere saat 14.00'te olağanüstü toplandı.

MUSTAFA BAŞER VE METİN ÖZÇELİK AÇIĞA ALINDI

HSYK 2. Dairesi, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in, haklarındaki soruşturma sonuçlanana kadar tedbiren açığa alınmasına karar verdi.

Daire, usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan 3 polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hakim Habil Kahraman'ı da tedbiren açığa aldı. 

Dairenin hakimler hakkındaki kararları, oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

HAKİM METİN ÖZÇELİK VE MUSTAFA BAŞER NE YAPTI?
İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik yetkisi olmamasına rağmen 'reddi hakim' talebini karara bağlayıp sanıkların tahliyesini işleme koyması için 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'e göndermişti. Mustafa Başer de tüm sanıklar için tahliye kararı vermişti. Bunun üzerine alınan karar 'yok hükmünde sayılmış ve iki hakim için inceleme başlatılmıştı.