BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,32
HABER /  GÜNCEL

HSYK için YARSAV'dan cemaate ret!

Cemaatin, HSYK seçimleri için işbirliği teklifi YARSAV tarafından reddedildi. YARSAV kendi listesini belirledi. Cemaat aday göstermiyor!

Abone ol

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, HSYK'yla ortak listeyle girme kararı aldı. Her iki oluşum da, listelerine cemaate yakın isimleri almayı reddetti.

Radikal'in haberine göre, HSYK seçimleri için YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, aday listesini hazırladı. Yargıtay üyelerinin seçimine YARSAV’la birlikte ağırlığını koyan Gülen cemaatine yakın hakim ve savcılar ise, HSYK seçimlerinde umduğunu bulamadı.

CEMAATÇİ ÜYELER TARTIŞMASI ÇIKTI

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, Ekim ayında yapılacak HSYK seçimlerine ortak liste ile gitme kararı alırken, Yargıçlar Sendikası’nın ısrarıyla cemaatçi üyeler listeye sokulmadı. YARSAV ve Yargıçlar Sendikası arasında cemaatçi üyelerin listeye alınıp alınmaması konusunda uzun tartışmalar yaşandığı öğrenildi.

SEÇİME İKİ LİSTE Mİ KATILACAK?

Bu durumda seçimlere iki listenin girmesi bekleniyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen Yargıda Birlik Platformu, aralarına bazı ülkücü ve sosyal demokrat isimleri de alarak seçim yarışına hazırlanırken, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası sol ve Atatürkçü bir listeyle Yargıda Birlik Platformu’nun karşısına çıkacak.

CEMAAT ADAY ÇIKARMAYACAK İDDİASI

Yargı çevrelerinde HSYK’da ağırlığı kazanmak isteyen cemaatin aday çıkarmayacağı, seçimlerde hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu’nun güçlü görülmesi durumunda karşı listeyi destekleyeceği konuşuluyor. Bu durumun tek alternatifi, Nesibe Özer’in Cemaat adına bağımsız olarak aday olması olarak görülüyor.

İŞTE YARSAV'IN ADAY LİSTESİ

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, HSYK seçimlerine şu listeyle gitme kararı aldı:
Ayşe Sarısu Pehlivan, İzmir hakimi,
Berrin Lale Şenoymak, Istanbul hakimi,
Bülent Yücetürk, Ankara savcısı,
İbrahim Fikri Talman, İstanbul Anadolu Hakimi,
Levent Ünsal, Yargıtay tetkik hakimi,
Leyla Köksal, Ankara hakimi,
Murat Aydın, Karşıyaka hakimi,
Mustafa Bağarkası, İstanbul hakimi,
Mustafa Karadağ, Ankara hakimi,
Nuh Hüseyin Köse, İstanbul Anadolu hakimi,
Süleyman Demirel, Gaziantep hakimi
Liste'deki aday hakimlerden Ankara Hakimi Mustafa Karadağ, listeyle ilgili yaptığı açıklamada " Siyasi iktidarın ya da herhangi bir güç odağının yargıyı ele geçirmesine karşı duracağız ve izin vermeyeceğiz" dedi.