BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink davasında sıcak gelişme

Hrant Dink’i öldürmek suçundan 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast’ın "Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı dav...

Abone ol

Hrant Dink’i öldürmek suçundan 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast’ın "Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada savcı, “Çocukların büyüklerle işlediği, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunan davaların birleşmesi” gerektiğini söyledi.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Dink Davası ile Samast’ın davasının birleşmesini talep etti.
İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu katıldı. Ogün Samast’ın getirilmediği duruşmaya Samast’ın avukatı Levent Yıldırım da mazeret dilekçesi sunarak katılmadı. Avukat Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Dink cinayetine ilişkin soruşturmayla ilgili olarak “Hrant Dink cinayetini işleyen örgütün üst yapılanması ve bağlantıları ortaya çıkartılamadı. Cinayetten sorumlu olan kamu görevlileri hakkında davalar açılamadı. Hrant Dink cinayeti önemli toplumsal ve siyasal sonuçları olan bir cinayet” şeklinde konuştu.
Bakırcıoğlu, Dink cinayetine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapandığını ve dosyanın artık İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olduğunu da sözlerine ekledi.

SAVCI DAVALARIN BİRLEŞMESİNİ TALEP ETTİ
Duruşma savcısı Erol Demirtaş ise özel yetkili mahkemeler ile terör mahkemelerini kaldıran yasal değişiklikle birlikte çocukların büyüklerle işlediği, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunan davaların birleşmesini yasaklar emredici hükmün kalmadığını ifade etti. Savcı Demirtaş, Ogün Samast’ın terör örgütüne üye olmak suçunun görüldüğü dava ile aynı örgütün yöneticilerinin ve üyelerinden yaşı büyük sanıklarının yargılandığı dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu belirterek iki davanın birleştirilmesini talep etti.
Mahkeme ise her iki davanın birlikte görülüp kanıtların birlikte değerlendirilmesinde hukuki zorunluluk bulunduğunu ifade ederek davaların birleştirilmesi için İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görüş istenmesine hükmetti. Duruşma 27 Haziran’a ertelendi.
(İHA)