BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hoşgörü kentinde huzuru bombalıyorlar

Üç semavi dinin hoşgörü içinde yaşadığı Hatay'da, son bir ay içerisinde peş peşe yaşanan terör saldırılarıyla huzur bombalıyorlar.

Abone ol

Sünni, Alevi, Ortodoks, Protestan, Musevi, Ermeni vatandaşların iç içe yaşadığı cami ile kilise duvarının sırt sırta olduğu ve üstü cami altı kilise gibi mabetlerin bulunduğu Hatay son bir ay içerisinde önce Amanos Dağlarındaki maden ocağına teröristlerin saldırıyla sarsıldı.

Bundan birkaç gün sonra ise İskenderun'daki Deniz İkmal Komutanlığı'na üssüne nöbet değişimi sırasında teröristlerin saldırısı yaşandı.

Saldırının hemen ardından Kışla içerisinde bulunan ankesörlü telefondan İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü aranarak "Sıra size gelecek" denildiği iddiaları konuşuldu.

Bu iddiaların üzerinden bir ay geçmesinin ardından Dörtyol'da polis otosuna yapılan saldırı akıllara tekrar "Sıra Size Gelecek" sözlerini getirdi. İskenderun'daki Deniz İkmal Komutanlığı içinde bulunan ankesörlü telefondan emniyete yapılan tehdit iddiasını polis yargıya taşımıştı. Böyle bir telefon tehdidinin yaşanmasından sonra Hatay'ın Dörtyol ilçesini karıştırmaya çalışan teröristler Hatay'daki huzuru ve barışı provoke etmeye çalıştıkları bildirildi.

Geçtiğimiz gece Bursa İnegöl'de yaşanılan provakatif eylemlerin Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de Türk-Kürt çatışmasını çıkarmak için bazı provakatörlerin devrede olduğu iddia edildi.

Dörtyol'daki polis otosuna saldırının ardından BDP İlçe teşkilatına yapılan saldırıyla ilçede yaşanan gerginliği polis, kontrol altına almaya çalışıyor.

Hatay'da arda arda yaşanan terör saldırılarını Hatay Valiliği, Sivil Toplum Örgütleri, Din adamları barış ve hoşgörü kentindeki huzuru hiç kimsenin bozamayacağını açıklamış birlik ve beraberlik içinde hareket etmişti. Vatandaşlar da aynı duyarlılık içerisinde hiçbir provokasyona gelmemişti.