BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Hortum ağaçları yerinden söktü

Antalya’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte oluşan hortum Kepez ilçesinde yüzlerce kızılçam ağacını yerinden söktü.<b...

Abone ol

Antalya’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte oluşan hortum Kepez ilçesinde yüzlerce kızılçam ağacını yerinden söktü.
Antalya’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Kepez İlçesi Duacı Mahallesi ve Döşemealtı İlçesi Altınkale Mahallesi fırtınadan etkilendi. İki mahalleden geçen hortum nedeniyle çatılar zarar gördü, elektrik direkleri yıkıldı.
Altınkale Mahallesi sınırındaki kızılçam ormanlarındaki manzara ise ağaç mezarlığını andırdı. Hortum yüzlerce çam ağacını yerinden sökerken, bazılarını ise ortalarından kırdı. Ormanlık alan çevresindeki evler ise hortumu ucuz atlattı. Hortum evlerinden dibindeki çağ ağaçlarını yıkarken mahalle sakinleri ise korku dolu anlar yaşadı. Asırlık ağaçlarından yerinden söküldüğünü görenler, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Yolları kapatan ağaçlar sabah orman ve itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.

FIRTINA ANI KAMERADA
Saat 20.00’da başlayan şiddetli yağış ve fırtına anı bir akaryakıt istasyonun güvenlik kameralarına da yansıdı. Göz gözü görmediği gecede fırtınaya yakalanan araçlar istasyona sığındı. Araçlarından çıkamayan sürücüler, fırtına bitince ayrıldılar. Fırtına anında bir işyeri çalışanı ise bulunduğu yerdeki pano ve ağaçların yıkılmaya başlamasıyla birlikte kendini bina içine attı. Bu dışarıda olup biteni izlemeye devam eden çalışan Süleyman Şan’ın dua etmesi kameralara yansıdı. Fırtınanın şiddetini arttırması sonucu diğer odaya geçen Şan’ın kaçma anı da an ve an kaydedildi. Öte yandan kameralar fırtınan şiddetini ve yıkılan ağacı da saniye saniye kaydetti.
“DÜNYANIN SONU GELDİ ZANNETİM”
İstasyon çalışanı Süleyman Şan, hayatında ilk kez bir felaketin içinde kaldığını ve tanık olduğunu dile getirerek, “Mesaiye başladım. Fırtına bir anda geldi. Yollar kapandı. Ne olduğunu anlamadım önce yağmur ardından fırtına geldi. Yapacak bir şey yoktu. Ağaçlar panolar yıkıldı. İçeri geçtim bol bol dua ettim. Dünyanın sonu geldi zannettim. Doğal afet ama Allah bir daha göstermesin” şeklinde konuştu.

AĞAÇ MEZARLIĞI
Gördüğü manzara karşısında şakına dönen Ali Kurt isimli vatandaş ise fırtına anında arabanın içinde olduğunu ve çok korktuğunu söyledi.Yüzlerce ağacın hortum sonucu yıkıldığını belirten Kurt, “Çok güçlü bir rüzgar vardı. Dolu da yağdı. Asırlık ağaçlar kırıldı. Görüldüğü gibi burası ağaç mezarlığına dönmüş. İçimiz gitti. Ucuz atlattık. Allah daha büyük afetler vermesin” diye konuştu.

ÖRDEĞİ KAYBOLDU
Hortumu yakından yaşayan Kübra Balaban ise “Hortuma annemle birlikte evde yakalandık. Her yer gündüz gibi oldu. Kapı, pencere ve çatı sallandı. Babama haber verdik ama yollar kapalı olduğu için geç gelebildi. Hortumun ardından dışarı çıkıp baktığımızda her yerdeki ağaçlar yıkılmıştı. Ağacın biri evimizin önündeydi. Beslediğim ördek yavrularından birisi fırtınada kayboldu” dedi.
(İHA)