BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Honda Civic Sedan Dizel Test Sürüşü

Zaten çok beğenilen ve sedan dan ziyade Coupe havası veren tasarımda tek farklılık arka kısımda bulunan İ-Dtec yazısıyla sınırlı.

2016 yılının sonunda yenilenen Civic Sedan nihayet yıllardır beklenen Dizel motorla buluştu. Ve 24 Şubatta yola çıkmaya hazırlanıyor. Tamamen yeni tasarlanan İ-DTEC Turbo Dizel motor şimdilik yalnızca manuel şanzımanla alınabiliyor. Temmuz ayı itibariyle de 9 ileri otomatik şanzıman seçeneği olacak.  

Zaten çok beğenilen ve sedan dan ziyade Coupe havası veren tasarımda tek farklılık arka kısımda bulunan İ-Dtec yazısıyla sınırlı. İçeride ise bu versiyon da start-stop, deri koltuklar ve sunroof standart sunuluyor. Ayrıca yeni bir gösterge paneli renkli tft ekran da yine standart sunulan yenilikler arasında. 6.2” lik Honda Connect bilgi ve eğlence sisteminin kontrol edilebildiği dokunmatik ekrandan aynı zamanda Apple Car Play ve Android oto ile telefonunuza bağlanabiliyorsunuz. Bu şekilde Aplpe siri sesli komut sistemini kullanarak telefon görüşmelerinizi yapabiliyor veya mesajlarınızı da yazdırabiliyorsunuz. Oldukça geniş ve sunroof  etkisiyle daha ferah bir yaşam alanı ve oldukça cömert saklama alanlarına sahip. 519 litre bagaj hacmi yolcular için içeride olan geniş alanı bagajda da eşyalar için sunuyor.

Tamamen yenilenen1.6 litre  I-DTEC turbo dizel motor 4000 devirde 120 beygir güç ve 2000 devirde de 300 Nm tork değeri veriyor. Civic sedan zaten dinamik sürüş karakteriyle bilinen bir otomobil, şimdi bu karaktere yeni motorla bir de ekonomi eklendi. Öyle laf olsun diye ekonomik değil yani fabrika verileri 3.4 diyor ama benim yüksek performanslı İzmir-Alaçatı seyahatim ve sonrasında Alaçatı civarındaki yer yer stabilize virajlı yollarda yine yüksek performanslı sürüş sonrası edindiğim değer 5.4 litre oldu. Yani sürüş tarzınıza göre birazda sakin kullanımla 5.4 ün çok altına inebileceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Asıl akılda kalacak olan ve özellikle belirtilmesi gereken konu yeni motorun sessizliği, bir dizel motora göre hatta birçok benzinli motora göre şaşırtıcı derecede sessiz çalışıyor. Test rotamda bulunan virajlı ve yokuş yollarda aklımda kalan, sarsıntısız vites geçişleri, düşük devirde motorun canlı kalışı ve özellikle bağımsız süspansiyonlar sayesinde bozuk stabilize yolda konfordan taviz vermemesi oldu. Civic Sedan dizel iki farklı donanımla satışta olacak. Fiyatlar  Elegance donanım 121.000 TL ve Executive donanım 130.000 TL olarak belirlendi. (Şubat 2017)