BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.494,84
HABER /  GÜNCEL

Hollande'ın 'gizli aşkı' Fransız aktrisleri birbirine düşürdü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın birlikte yaşadığı Valerie Trierweiller'i aldatması üzerine, Fransız aktrisler Sophie Marceau ve Catherine Deneuve 'ağız dalaşına' girdi.

Abone ol

Fransız sinemasının iki ünlü ismi, Sophie Marceau ve Catherine Deneuve, Fransa Cumhurbaşkanı’nın 'yasak aşkı' üzerinden ağız dalaşına girdi.

Aktris Sophie Marceau, GQ dergisinin Fransa’da yayımlanan Mayıs ayı baskısına verdiği röportajda, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın birlikte yaşadığı partneri Valerie Trierweiller'yi Julie Gayet ile aldatmasını ve Fransız liderin sessiz kalmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Metresleri var ve bu ortaya çıktığında, bu konu hakkında konuşmayı reddediyor. Kadınlara böyle davranan bir adam ahlâksızdır."

Aynı röportajda Hollande'a hiç oy vermediğini ifade eden 47 yaşındaki Fransız aktris Marceau, 2012'de Cumhurbaşkanı seçildiğinde "Hollande'ı biraz sevmeye çalıştığını" ve aslında "o kadar da kötü biri olmayabileceği" düşüncesine kapıldığını söylüyor.

Marceau, Hollande'ın birlikte yaşadığı Valerie Trierweiller'yi aldattığının ortaya çıkması ve Fransız liderin önce sessiz kalması üzerineyse bu düşünceden uzaklaştığını söylüyor ve "Kendi kendime, 'ne kadar ödlekçe' dedim" diyor.

Deneuve: Marceau çok kaba

Bu açıklamalara tepki gösteren Fransız sinemasının efsane aktrislerinden 70 yaşındaki Catherine Deneuve ise La Nouvelle Republique gazetesinin Pazar günkü baskısına yaptığı açıklamada Marceau'nun 'kabalık ettiğini' söyledi.

Deneuve, Marceau'yu şu sözlerle eleştirdi:

"Bunu çok, hem de çok kaba buluyorum. Gazeteciler dâhil, insanların Cumhurbaşkanı hakkında bu kadar rahat konuşmaları beni şaşırtıyor. [Hollande'ın] Eleştirilebilecek yanları olduğunu anlayabiliyorum ama biraz daha seviyeli olamaz mıyız? 'Ahlâksız' ve 'ödlek'? Aldatılan en yakın arkadaşın kocası hakkında konuşuyor gibi… İnanılacak gibi değil!"