BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  GÜNCEL

Hollande'dan Rusya'ya: Sonsuza kadar diplomasi olmaz

NATO, Ukrayna'da çatışmalar nedeniyle, Doğu Avrupa'daki askeri varlığını artırıyor. Avrupa liderleri ise yeni barış görüşmeleri için Kiev'e gidecek. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Rusya'yı uyardı ve "Sonsuza kadar diplomasi olmaz" dedi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceklerini ve ülkenin doğusunda devam eden savaşı durduracak yeni bir barış anlaşması teklifini gündeme getireceklerini söyledi.

Fransız ve Alman liderler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de görüşecek. Kremlin sözcüsü, görüşmenin Cuma günü gerçekleşeceği bilgisini verdi.

Hollande'ın açıklamaları NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları Brüksel'de, askeri ittifakın Doğu Avrupa'daki varlığını artırılmasını görüşürken geldi.

Hollande sözlerine "Ukrayna savaşta. Ağır silahlar kullanılıyor ve her gün siviller ölüyor" dedi.

Yeni barış görüşmelerinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü koruyacak nitelikte olacağını ifade eden Hollande, "Plan herkes için kabuledilebilir düzeyde" dedi.

ABD'den Ukrayna'ya silah yardımı gündemde

Öte yandan, Ukrayna'ya silah sağlamayı değerlendiren ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry de Ukrayna'nın başkenti Kiev'de.

Kerry, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile görüşecek.

Toplantılarda silah desteği konusunun öncelikli gündem maddesi olması bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Savunma Bakanlığı için aday gösterdiği Ashton Carter dün ABD Senatosu'ndaki oturumda, Ukrayna'ya silah gönderilmesine sıcak baktığını belirtmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko da, Rusya yanlısı isyancı güçlerle mücadelelerine destek için, ABD'den silah yardımı geleceğine en ufak şüphesi olmadığını bildirmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar, geçen yıl Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından, Nisan ayında başlamıştı.

BM'ye göre Ukrayna'daki çatışmalarda ölenlerin sayısı 5 bin 350'yi geçti. 12 binden fazla insan da yaralandı.