BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
HABER /  DÜNYA

Hollanda'yı karıştıran sperm!

Hollanda'da 'Ari ırkı' yaymak isteyen bir neo-Nazi'nin sperminin bazı klinikler tarafından kabul edilmesi tartışma yarattı.

Abone ol

Hollanda bir tüp bebek kliniğinin 'güçlü beyaz ırkı' genişletmek istediğini söyleyen bir neo-Nazi'nin spermlerinin kabul edilmesinin ardından bu tür kliniklerle ilgili düzenlemeleri sıkılaştırmayı düşünüyor...

Patrick de Bruin'in spermini sadece çocuk sahibi olmaya çalışan beyaz çiftlerde kullanılması şartıyla bağışladığı belirtiliyor. De Bruin aşırı sağcı internet forumunda 'Ari tohumlarını' 'Müslümanlar arasındaki yüksek doğum oranlarına' karşı bağışladığını yazdı ve ekledi: "Mümkün olduğu kadar çok sarışın, mavi gözlü çocuğun doğmasını istiyorum."

Bazı klinikler De Bruin'in teklifini redderken, iki merkezin (Arnhem'deki Rijnstate hastanesi ile Elsendorp Sint Geertgen kliniği) De Bruin'in spermini koşullarıyla birlikte kabul ettiği öne sürüldü.

Olay, yerel yayın yapan VARA televizyonu ile Kafka araştırma grubunun ortak çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Sint Geertgen kliniğinin, bağışçıların doldurdukları formlarda detaylı kısıtlamaları koymalarına izin verdiği de ortaya çıktı. Rijnstate sperm bankasının başkanı Pim Janssen, böyle bir olayın hiç yaşanmamış olması gerektiğini belirterek, hükümeti sperm bağışıyla ilgili daha katı kurallar belirlemeye çağırdı.

Janssen, kliniğinin olayın ortaya çıkmasının ardından söz konusu spermi yok ettiğini de belirtti. İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından işgal edilen Hollanda'da konu hassasiyetle karşılanıyor.

Ülkede son dönemde yükselişe geçen aşırı sağcı politikacılar da endişe kaynağı. Bunların başında İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı ifadeleri ve eylemleriyle tanınan Geert Wilders geliyor.