BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

Hollanda'dan son dakika açıklaması Noodbevel ilan edildi!

HOLLANDA Başbakanı Mark Rutte'den yeni bir açıklama geldi. Rutte, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konuşmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Abone ol

HOLLANDA'da Türk Konsolosluğu'na girişine izin verilmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hukuksuzca engelleniyor. Bakan Kaya'nın durumuna ilişkin açıklama yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise geri adım atmadı. Rutte, Bakan Kaya'nın konuşmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Rutte, “Türk bakanların Hollanda’ya gelmesi yasak değildir. Biz sadece onların Türk bir gruba konuşma yapmasını istemiyoruz. Burada bir konuşma yapmaya niyetleniyor gibi gözüküyor. Bizim görüşümüze göre bu akşam bunu yapamaz. Konuyu yakından takip ediyoruz ve bir çözüme kavuşturacağız. Nasıl olacağını şu anda söyleyemem” ifadelerini kullandı.

EVİNİZE DÖNÜN!

Rotterdam Belediyesi, Türk Konsolosluğu'nun olduğu bölgede 'acil durum' ilan etti ve protestoculara 'Evlerinize dönün' çağrısı yaptı.

NOODBEVEL İLAN EDİLDİ!

Öte yandan, Rotterdam'da Noodbevel ilan edildiği duyuruldu.  “Noodbevel” Hollanda yasalarına göre belediye başkanlarının ve valilerin, şehirlerinde “İsyan, huzursuzluk, felaket gibi durumlar yaşanması veya bu tarz durumların yaşanması yönünde ciddi bir endişe olması” halinde ilan edebildikleri olağanüstü duruma verilen isim. Noodbevel’in ihlal edilmesi Hollanda yasalarına göre suç tanımına giriyor.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre, Rotterdam Belediyesi Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu civarında Noodbevel’i ilan etti.