BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

HÖH tabela indirdi! Kapatılıyor mu?..

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan Halk Özel Harekat (HÖH) Derneği'yle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. HÖH Ankara İl Başkanlığı binası kapatıldı, tabelası indirildi...

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'HÖH' yazılı ve sirenli arabalarıyla gündeme gelen o günden bu yana da hakkındaki tartışmalar bir türlü bitmeyen Halk Özel Harekâtı (HÖH) derneğinin Ankara’daki şube binası kapandı. Akay Caddesi üzerinde açılan şube binasının haberlere konu olmasının ardından faaliyetleri tartışma yaratmış ve dernek hakkında İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı.

TABELA İNDİ DAİRE BOŞALTILDI: Trabzon merkezli kurulan Halk Özel Harekâtı adlı dernek İstanbul, Ankara başta olmak üzere 22 ilde şube açtı. İçişleri Bakanlığı’nın hakkında inceleme başlattığı dernek geçtiğimiz günlerde ismini ‘15 Temmuz Birliğini ve Beraberliğini Yaşatma Derneği’ olarak değiştirdi.

TALEBA İNDİ, KİRALIK YAZISI ASILDI: Adı değiştirilen HÖH’ün Ankara’daki şube binası kapatıldı. HÖH ambleminin olduğu şube tabelasının indirildiği daireye kiralık ilanı asıldı.

HÖH VE 46 ŞUBASİNİ KAPATTIK: HÖH Genel Başkanı Fatih Kaya, İçişleri Bakanlığı’ndan kendilerine uyarı geldiğini belirterek, “Derneğimizin isminin Jandarma ve Polis Özel Harekâtı’nı çağrıştırdığını, bunun da kamuoyunda yanlış algılamalara yol açtığı yönünde uyarı yazısı bize gönderildi. Devletimizin zarar görmemesi, farklı tartışmalara yol açmamak adına derneğimiz HÖH’ü ve 46 şubesini kapattık” dedi. Kaya, HÖH yerine 15 Temmuz Birliğini ve Beraberliğini Yaşatma Derneği kurduklarını, bunun da sadece Trabzon’da faaliyet gösterdiğini söyledi.

İşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıİşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıİşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıİşte Halk Özel Harekat! HÖH Başkanı nasıl örgütlendiklerini anlattıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN