BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Hocasından Gülen'e uyarı!

Gülen'in hocası da sayılan Said Nursi talebesi Kırkıncı da Erdoğan'ı savundu.

Abone ol

Fethulah Gülen'in hocası ve Said Nursi'nin talebesi Mehmet Kırkıncı hoca yaşanan süreci değerlendirdi. İnternet sitesinden açıklama yapan Kırkıncı hoca, "Dinimizde devlete karşı ayaklanmak ve fitne çıkarmak yasaktır. Kendi menfaatlerini vatanın ve milletin menfaatine tercih eden bir kimsenin vatan ve milletine ihanet etmiş olur" ifadelerine yer verdi.

'FİTNE CİNAYET GİBİDİR'

"Müspet hareket" çağrısında bulunup, süreçte 'dış mihrak' etkisine vurgu yapan Kırkıncı, bazı kesimlerle devletin karşı karşıya getirildiğini belirtti. Said Nursi Bediüzzaman'ın devletle asla fiili mücadeleye girmediğini vurgulayan Kırkıncı, "Said Nursi Nur talebelerine verdiği son derste 'bizim vazifemiz müspet harekettir. Menfi hareket değildir' demiştir. Kendi menfaatlerini vatanın ve milletin menfaatine tercih eden bir kimse, vatan ve milletine ihanet etmiş olur" dedi.

"Dinimizde vatana ihanet etmek, devlete karşı ayaklanmak ve fitne çıkarmak yasaktır" diyen Kırkıncı, konuya ayetle örnek vererek fitneyi cinayete benzetti. Peygamberimizin adaletli olmayan devlet yöneticilerine bile isyan etmeyi yasakladığını belirten Kırkıncı, "Peygamberimiz Müslümanları her türlü isyan ve bozgunculuktan, nifaktan şiddetle men etmiştir. Kuran, değil zulüm yapmayı, zulme meyil ve rıza göstermeyi bile şiddetle yasaklamıştır. Devletin nizamı itaate bağlıdır" ifadelerine yer verdi.