BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

Hocalı Gazi Karabağ Ezanı ile anıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca Hocalı katliamının kurbanlarının anıldığı programda dualar edildi, Hacı Bayram Camii'nin hoparlörlerinden Ermenilerin işgalinden önce okunan son ezan olarak adlandırılan "Gazi Karabağ Ezanı" yayımlandı

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca Hocalı katliamının kurbanlarının anıldığı programda dualar edildi, Hacı Bayram Camii'nin hoparlörlerinden Ermenilerin işgalinden önce okunan son ezan olarak adlandırılan "Gazi Karabağ Ezanı"nın yayımlandı.

Başkanlık tarafından Hocalı katliamının 22. yılı dolayısıyla Hacı Bayram Camii'nde anma programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, bugünün Türkiye'nin din, can, kan kardeşi olan Azerbaycan'ın acılı bir günü olduğunu belirtti. Allah'ın insanları kardeşler olarak yarattığını dile getiren Yılmaz, yer yüzündeki insanların Adem'in nesli olduğunu söyledi.

başliksiz-1.20140226163812.jpg

EN ÖNEMLİ ÇİMENTOMUZ DİN KARDEŞLİĞİ

"Millet olarak, İslam ümmeti olarak en önemli dayanağımız birbirimizi kaynaştıran çimentomuz, birbirimizle kenetlenmemizi sağlayan harcımız din kardeşliğidir" diyen Yılmaz, din kardeşliğinin İslam dünyasının ortak paydası olduğunu belirtti.

ONLARIN ACISI BİZİM ACIMIZ

Söz konusu Azerbaycan olduğunda buna bir de aynı milletten olmanın getirdiği can kardeşliğinin eklendiğini vurgulayan Yılmaz, "Onların acısı bizim acımız, onların sancısı bizim sancımızdır. Ortak pek çok sancılarımız, acılarımız oldu. Ortak tarihimiz ve kardeşliğimiz var. Dostluk ve kardeşlik zor zamanda belli olur. İnsanlar dostlarına ve kardeşlerine zor zamanlarda daha çok sığınmak, acısını paylaşmak ister. Azerbaycan ile tarihi gönül bağı, din bağı, tarih bağımız var" dedi.

Din kardeşlerinin birbirine karşı sorumluluklarının olduğunu dile getiren Yılmaz, "İşgal altında bulunan Dağlık Karabağ'ı hatırlamak ve orası için gönlümüzde bir acı hissetmek, Hocalı katliamını yüreğimizin derinliklerinde bir acı olarak hissetmek bizim için son derece ve anlamlı önemli bir görevdir" diye konuştu.

GAZİ KARABAĞ EZANI

Azerbaycan Dini Kurumlarla İlişkiler Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Gündüz İsmailov ise program dolayısıyla teşekkür etti. İsmailov, Gazi Karabağ Ezanı'nın Dağlık Karabağ işgal edilene kadar bölgede okutulduğunu söyledi. Ezanın ayrıca Karabağ'da verilen mücadelenin bir simgesi olduğunu dile getiren İsmailov, "Karabağ toprakları bu ezana hasret kaldı. Bu ezanı Karabağ'da bir gün seslendireceğiz. Bu ezanın evi, yurdu Karabağ'dır. Bu ezan mutlaka bir gün okunduğu Karabağ'a kavuşacaktır" ifadesini kullandı.

başliksiz-2.20140226163918.jpg

Konuşmaların ardından Hacı Bayram Camii'nin hoparlörlerinden Gazi Karabağ Ezanı yayımlandı. Kılınan öğle namazının ardından dualar edildi.