BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hobi Bahçeleri’nde sona doğru

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyenler için Bahtılı Mahallesi’nde oluşturduğu “Hobi Bahçesi Projesi”nde sona yaklaşıyor.

Abone ol

Yüzde 85’i tamamlanan projenin 2 ay içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi,  Bahtılı Mahallesi’nde Antalyalıların şehir hayatının yoğun stresini toprakla uğraşarak atacakları, ürettiklerini tüketme zevkini yaşayacakları Hobi Bahçeleri oluşturuyor. Projenin ilk etabı yüzde 85 oranında tamamlandı. 76 dönümlük ilk etap proje alanına 348 adet hobi evi inşa edildi. 4.5 metrekare kapalı alanı ve 13.5 metrekarelik açık verandası bulunan hobi evi ile toplam 63 metrekare ekilebilir alana sahip bağımsız bahçelerde kullanıcılar, karpuz kavun gibi yerde yetişen meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretim mümkün olacak.

AYNI ZAMANDA BİR YAŞAM ALANI

Antalya Hobi Bahçesi Projesi’nde kullanıcıların aileleri ile de hoşça vakit geçirebileceği sosyal alanlar da mevcut. Çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da projede yer alıyor. Proje öncelikli olarak emekli vatandaşların hizmetine sunulacak. Tamamlandığında Antalyalı vatandaşlar, toprakla hışır neşir olabileceği ve tarımsal üretimden keyif alabileceği önemli bir rehabilitasyon alanına sahip olacak.