BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  MEDYA

Hizmet hareketi olmazsa Allah'ın dini yerle yeksan olur

Biz demiyoruz Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen gazeteci Tuncay Opçin diyor. İşte bu sözlere Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan yazısında yanıt verdi.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, 'Bugün hem dünyada hem de Türkiye'de, Hizmet'i devre dışı bıraktığınızda İslam adına ne kalır? Bunun cevabı nettir. Lafı yuvarlamaya gerek yok, bir hiç kalır.' diyen Opçin'e bugünkü köşesinde yanıt verdi.

OPÇİN'E YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

"Balyoz Planı" davasında yargılananlara ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Gazeteci Tuncay Opçin'in bir süre önce ABD'ye kaçtığı belirtilmişti.

"Gerçek İslam bu değil" başlıklı yazısında yazar, Opçin'i ve Hizmet hareketini kibirli olmakla eleştirdi. Kılıçarslan, Türkiye'de ve dünyada tek gerçek İslami hareketin kendileri olduğunu iddia eden Opçin'e böyle cevap verdi:

"BÖYLESİ KİBRİN İZAHI OLUR MU?"

"Yazısında Menzil'e, Çarşamba'ya, Altınoluk çevresine, Okuyucu ve Yazıcılar'a bir ağız dolusu sövmediği kalan bu leşkere yaptığı şeyi çok görmemek lazım aslında. 40 yıldır adına Hizmet denilen yapı, bağlılarını böyle ayakta tuttu, böyle devşirdi demek ki. 'Biz olmazsak Allah'ın dini yerle yeksan olur, zayıf düşer, yok olup gider. Allah'ın dininin koruyucusu ve bekçisi biziz' dediler demek ki. Aksi halde böylesi bir kibrin, böylesi bir gafletin izahı olur mu?

"İZNİNİZLE 'ULAN' DEMEK İSTİYORUM"

İzninizle tam bu noktada 'ulan' demek istiyorum: 'Ulan! Allah'ın dinini tekelinize aldığınızı düşünecek kadar, siz olmasanız geriye İslam'ın kalmayacağını düşünecek kadar ne içtiniz? Bunca kibri hangi aralık, hangi alınıp-satılması yasak kimyasal madde eşliğinde biriktirdiniz? Allah'ın dinini ne ara uhdenize aldınız? Daha kendi develerinizi bile kurtaramazken ne cesaretle Kabe'nin korunması işini üstlendiniz? Bak sana bir ev ödevi. Belki o emekli vaizin kitapları kadar dikkate değer bulmuyorsundur, lakin Allah'ın da bir kitabı var. İster Diyanet mealinden, ister başkaca meallerden oku sana zahmet. Allah'ın dinini kim, nasıl koruyacakmış bir öğrenmeyi dene. Olmaz mı?'

Ne diyordu Drogba: 'Allah adına racon kesmeye de başladı bunlar hacım. Kaç la kaç! Gerçek İslam valaha da bu değil, billaha da bu değil.'