BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.476,84
HABER /  GÜNCEL

Hızlı tren Ankara-İstanbul seferleri ve bilet fiyatları

İstanbul Ankara arasındaki Yüksek hızlı tren bugün hizmete giriyor, bilet fiyatları belli oldu, iki kent arası 3.5 saate indi.

Abone ol

Yüksek Hızlı Tren seferleri bugün başladı ilk tren Ankara'dan yola çıktı, Ankara-İstanbul arası Hızlı Tren (YHT) ile 3.5 saat sürecek, bilet fiyatları da belli oldu.

Hızlı tren açılışı için ilk tören saat 14.30'da Eskişehir Garı'nda gerçekleştirildi, yüksek hızlı tren hattının resmi açılışı ise saat 18.30'da Pendik Garı'ndaki törenle yapıldı.

HIZLI TREN NERELERDEN GEÇİYOR?

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak var.

ANKARA - İSTANBUL KAÇ SAAT SÜRECEK?

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girmesiyle iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düştü. Bu süre daha sonra 3 saate düşecek.

başbakan-recep-tayyip-erdoğan-yüksek-hizli-trende.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a yola çıkan Yüksek Hızlı Tren'de seyahat ediyor.

HIZLI TREN BİLET FİYATLARI İSTANBUL ANKARA

İstanbul Ankara Yüksek hızlı trende esnek fiyat uygulaması yapılacak. Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması beklenen bilet fiyatları, hattın hizmete girmesinin ardından belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak.

Yolcu taşımacılığına teşvik amacıyla, yolcu tarifesi gereğince gidiş-dönüş bilet alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askeri yolculara, gruplara, 60 yaş ve üzerindeki yolculara, basın kartı sahiplerine yüzde 20'şer, 65 yaş üzerindeki yolcular ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak.

Hızlı tren, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak.

İSTANBUL ANKARA HIZLI TREN SEFER SAATLERİ

ankara-istanbul-hizli-tren-sefer-saatleri.20140725175347.jpg

yüksek-hizli-tren-ankara-i̇stanbul-seferleri.jpg

İSTANBUL ANKARA HIZLI TREN SEFERLERİ

İstanbul Ankara arasında ilk etapta 6 gidiş 6 geliş olmak üzere günlük karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek.

yüksek-hizli-tren-istanbul-ankara-2.jpg

YHT KAÇ LİRAYA MALOLDU?

Hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon Euro’luk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.

Ankara ile İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması öngörülüyor. Ankara-İstanbul YHT hattında ortalama 7,5 milyon yolcuya hizmet verilecek.

yüksek-hizli-tren-istanbul-ankara-3.jpg

ANKARA GEBZE ARASI HIZLI TREN

YHT'nin hizmete girmesiyle Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi de 2 saat 30 dakikaya inecek. Kombine taşımacılıkla diğer kentlere olan seyahat süresi de kısalacak.

yüksek-hizli-tren-istanbul-ankara1.jpg
HIZLI TREN MARMARAY'DAN KARŞIYA GEÇECEK

Ankara-İstanbul hattında çalışacak yüksek hızlı tren setleri 6 vagondan oluşacak ve 409+2 yolcu kapasiteli olacak. İlk aşamada son durağın Pendik olacağı yüksek hızlı tren hattı, Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak.

yüksek-hizli-tren-istanbul-ankara-4.jpg
Marmaray'la entegre edilecek hatla, Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.

Projeyle sadece iki kent arasındaki seyahat süresi kısalmayacak aynı zamanda ekonomiden, sosyal ve kültürel hayata kadar pek çok alana katma değer katacak.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı demiryolu modern İpek demiryolu güzergahında da yüksek hızlı yeni bir demiryolu koridorunu açacak.



ESKİŞEHİR İSTANBUL HIZLI TREN SEFER SAATLERİ

eskişehir-istanbul-hizli-tren-seferleri-saatleri.20140725175422.jpg