BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hızlı okuma kursunda şaşırtan sonuç

Mardin'de öğretmen ve öğrencilere hızlı okuma kursu açıldı. Yapılan araştırmada ise 150 öğrencinin okuma yazma bilmedği ortaya çıktı.

Abone ol

Mardin Valisi Hasan Duruer, yapılan bir araştırmada 8. sınıfa geçmiş 150 öğrencinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini söyledi.

Vali Hasan Duruer, il genelindeki eğitimde sağlanan başarının istenilen düzeyde olmadığını, eğitim altyapısının yanı sıra öğretmen ve öğrencilerden kaynaklanan başarısızlıkların giderilmesi için kişisel gelişim uzmanlarının devreye sokulduğunu bildirdi.

''İl genelinde yapılan araştırmada 8. sınıfa geçmiş 150 öğrencinin okuma yazma bilmediği tespit edildi'' diyen Vali Duruer, sınava girecek bazı öğrencilerin de henüz kodlama sistemini bilemediklerinin ortaya çıktığını aktardı.

Öğrencilerin sınava girme korkusu yaşadıklarını da ifade eden Duruer, şöyle dedi:

''Biz bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için öğretmen, öğrenci ve ailelerin bazı konularda eğitilmesi gerektiğine inandık. İlk etapta 250 öğretmen ve 850 öğrenciye hızlı okuma ve anlama eğitimi verilmeye başlandı. Önümüzdeki yıl 5 bin öğrenciye bu eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Eğitimde başarılı olmanın yolu hızlı okuma ve okuduğunu anlamaktan geçer. ÖSS ve SBS'deki başarısızlığı başarıya dönüştürmek için tüm imkanları kullanacağız.''

Kişisel Gelişim Uzmanı Serhat Çınar da hızlı okuma ve okuduğunu anlama eğitimine tabi tutulanların 2 ay içinde okuma hızlarını 2-3 kat artırabildiğini kaydetti.