BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  SAĞLIK

Hızlı kilo alıp vermek bunu tetikliyor

Uzmanlar, hızlı kilo alıp vermenin vücuttaki diğer çatlaklar gibi topuk çatlağının en büyük nedenlerinden biri olduğunu ifade ediyor.

Abone ol

Hızlı kilo alıp verenlerden misiniz? O halde toğuk çatlağına dikkat... Güzellik uzmanları oluşabilecek tehlikeler konnusunda uyarıyor. 

Adana Ayak Sağlığı ve Güzellik Merkezi Kurucusu Ferit İşkar, derideki çatlakların şişkin kuru ve yağ eksikliği olan nasır tabakaları sonucu da oluşabileceğini belirterek, “Çatlakların ilerlemesi burada bulunan damarlar sayesinde mikroorganizmaların çatlaklardan vücudun içine ulaşma riski nedeniyle tehlikeli olabilmektedir. Ayrıca burada bulunan açık sinir uçları, çok fazla ağrı hissedilmesine sebep olmaktadır. Bunları düzeltmek için ilk önce fazlalık olan nasırlaşmış tabaka dikkatlice alınarak basınç azaltılmalıdır. Ardından yağlı krem sürülmekte ve bazı durumlarda alt deri tabakasına kadar ulaşan çatlakların onarılması için düzenli bakımlar ile kontrol altına alınmaktadır” şeklinde konuştu.

TOPUK ÇATLAĞI NEDEN OLUR?

Genellikle iki ayak topuğunda da görülen bu sorunun, özellikle bayanlar için kozmetik olarak rahatsızlık verdiğini, bazen de ağrı problemine neden olduğunu belirten İşkar, “Topuk çatlağı pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir bunlar dış nedenler olabileceği gibi bazı hastalıklardan kaynaklı da topuk çatlakları ortaya çıkabilir. Ayrıca kadınlarda menopoz dönemine girildiğinde menopoz döneminin olumsuz birçok etkisinden biri de cilt kuruluğu ve kilo alımıdır. Bunlar da topuk çatlaklarına sebep olabilmektedir. Hızlı kilo alıp vermek vücuttaki diğer çatlaklar gibi topuk çatlağının da en büyük nedenlerinden biridir” şeklinde konuştu.