BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.494,84
HABER /  GÜNCEL

Hızır orucu ve duası - Hızır orucu rüyası nasıl görülür?

Hızır Orucu 2016 yılında ne zaman tutulacak belli oldu. Peki hızır orucu nedir, duası nasıldır? Hızır orucu rüyası görmek için ne yapmak gerekir?

Abone ol

2016 yılında Hızır orucu 9-10-11 Şubat tarihlerinde tutuluyor. Peki Hızır orucu duası nasıldır? Rüyanızda evleneceğinizi kişiyi görmek için Hızır orucu rüyasına nasıl yatılır? Hızır orucu ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları internethaber.com sitesi sizin için hazırladı.

HIZIR ORUCU NE ZAMAN?

Hızır Orucu ne zaman sorusuna Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Başkanlık, Hızır Orucu'nun 9-10,11 Şubat tarihleri arasında tutulacağı bilgisini verdi. Hızır orucu son günü Perşembe akşamına denk gelecek şekilde tutuluyor. Hızır orucu bazı yerel bölgelerde her yıl Şubat ayının 13-14-15'inci günlerinde tutulur.

HIZIR ORUCU RÜYASI NEDİR NASIL GÖRÜLÜR?

3 gün boyunca normal oruç tutulur, ancak hiç bir zaman su içilmez. Meşrubatı aşırıya kaçırmadan içilebilir. Kimseye söylenmemesi durumunda daha iyi olduğu söyleniyor. 3. günün sonunda su içmeden yatarken niyet edilip yatılırsa rüyada size biri su verecek. İşte o su veren kişi sizin evleneceğiniz kişidir.

HIZIR ORUCU DUASI

Oruca başlarken edilen niyet duası:

"Niyet ettim Allah rızası, Peygamber himmeti, Velayet şefaati için Hızır orucunu tutmaya. Allah kabul eylesin."

Sonlandırırken ise oruç açma gülbangı okunur:

"Bismişah... Allah Allah

Yaradan Allah, Nübüvvet-i Muhammed, Velayet-i Ali aşkına, dertlerimize derman, hastalarımıza şifa, dilden dileklerimiz, gönülden muratlarımız için, dara, zora yetişen Hızır için, Hızır orucunu açmaya.

Gerçeğe Hû! Eyvallah, Allah Allah..."