BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL

Hızır Aleyhisselam'a bin 350 lira kaptırdı!

Üniversite öğrencisi dolandırıcı kurbanı oldu. Kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan kişiye bin 350 lirasını verdi.

Abone ol

KAYSERİ’de kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan ve ilahiyat fakültesi 2. sınıf öğrencisini bin 350 TL dolandırdığı ortaya çıkan dolandırıcı, güvenlik kameralarına yakalandı.

Camii Kebir’de öğle namazı kılan İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Emre M.’nin yanına gelerek kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan Hüseyin P., caminin güvenlik kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

CENNETTE YERİN HAZIR  

Camide, Hüseyin P.’nin İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Emre M.’ye önce dua ettirdiği, salavat getirerek peygamberler döneminden günümüze kadar geçen kıssalardan bahsettiği ve ardından, "Ben Hızır Aleyhisselam'ım. Cennette yerin hazır. Şu anda öbür tarafta senin adına kurban kesiliyor. Bunu bana evliyalar haber verdi. Kurbanın parasını vermen lazım" diyerek bin 350 TL para, cep telefonu ve yüzüğünü aldığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Emre M.’nin verdiği eşkal üzerinde çalışma yapıldı.

YAKALANDI

Yapılan çalışmalarda, kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan Hüseyin P. yakalanarak gözaltına alındı. Hüseyin P., Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan Hüseyin P., Denetimli Serbestlik Yasası çerçevesinde serbest bırakıldı.

Camii Kebir Dernek Başkanı Faruk Çarşıbaşı, “Camide hırsızlık olaylarına sıkça rastlıyoruz. Dolandırıcı da saf ve temiz biri olan öğrencinin yanına yaklaşarak bin 350 TL’sini almış” diye konuştu.

Çarşıbaşı, camide meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kameralarını gece görüşlü kameralarla değiştirdiklerini söyledi.