BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL

Hizbullah üyeleri internette cirit atmış!

Hizbullah üyelerinin Diyarbakır Cezaevinde internet üzerinden yazışma yapıp görüntülü olarak konuştuklarını ortaya çıkaran tutanağın ardından militanların hangi sitelere girdikleri de belirlendi.

Abone ol

Hizbullah örgütü üyelerinin Diyarbakır Cezaevinde internet üzerinden yazışma yapıp görüntülü olarak konuştuklarını ortaya çıkaran tutanağın ardından militanların hangi sitelere girdikleri de belirlendi.

Hizbullah örgütü üyelerinin Diyarbakır Cezaevinde internet üzerinden yazışma yapıp görüntülü olarak konuştuklarını ortaya çıkaran tutanağın ardından, militanların hangi sitelere girdikleri de belirlendi. Tartışmalar üzerine Adalet Bakanlığı bu kişilerin sadece eğitim gördükleri okulların sitelerine girebildiğini açıklamıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da ''İnternet üzerinden herhangi bir görüşme yapılmadı'' açıklamasında bulunmuştu.

Ancak bu olayla ilgili elde edilen belgeler, Hizbullah militanlarının, ziyaret ettikleri sitelerin ayrıntılarını da gün ışığına çıkardı. Yeni belgelerde, "chat odalarına" girildiği ve hangi tutuklunun sistemde bulunduğu da belli oluyor.

Cezaevi yönetiminin 01.07.2010'da hazırladığı tutanak, Hizbullah üyeleri, Mersin Meslek Yüksek okulu öğrencisi İskender Tutar ve Şahin Yapıcı ve Naşit Tutar'ın cezaevindeki bilgisayarlardan sesli ve görüntülü görüşmeler yaptıklarını, devlet kurumlarının ve cezaevinin bilgisayar sistemine sızdıklarını ortaya koydu.

OYUN DA OYNAMIŞLAR

Tutanağın eklerinde ise militanların ziyaret ettikleri siteler, tarih ve saat belirtilerek tek tek sıralandı. Cezaevi idaresinin, bilgisayarlarda yaptığı denetimde 18 Mart- 24 Mayıs 2010 tarihleri arasında girildiğini belirlediği ve tutanaktaki eklere yansıyan internet siteleri arasında sohbet odaları da yer aldı. Bu sayede görüşme yapıldığı ifade edildi.

Hizbullah militanlarının internet üzerinde kişilerin toplu veya bireysel olarak yazılı, görüntülü veya sesli olarak iletişime geçmesini sağlayan ''MSN'' ile uluslararası faaliyet gösteren oyun sitesi "myrealgames" de yer aldı. MSN, bilgi, haberler, videolar ile forum sayfaları bulunan sitelere de girilmesi cezaevi bilgisayar odasından amaç dışı kullanımı gösterdi.