BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  DÜNYA

Hizbullah Lübnan'da darbe yapabilir

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, özel mahkemenin Hizbullah üyelerini suçlaması durumunda, Hizbullah'ın darbe yapabileceğini'' öne sürdü.

Abone ol

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, ''Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri suikastını soruşturmak için kurulan özel mahkemenin Hizbullah üyelerini suçlaması durumunda, Hizbullah'ın darbe yapabileceğini'' öne sürdü.

İsrail ordusundan yayımlanan açıklamaya göre, resmi ziyaret için Kanada'da bulunan Aşkenazi yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın Lübnan'da askeri darbe yaparak kontrolü ele geçirme ihtimalinin olduğunu ve bunun kendisini endişelendirdiğini belirtti.

Aşkenazi'nin bu açıklaması, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın geçen hafta Beyrut'ta yaptığı konuşmadan sonra geldi.

Nasrallah, yaptığı konuşmada ''Herhangi bir mücahidimizin tutuklanmasına ya da gözaltına alınmasına izin vereceğimizi düşünenler yanılıyorlar. Onlara dokunan her el kesilecek'' ifadesini kullanmıştı.

Hizbullah ve Batılı diplomatlar, Hariri suikastını soruşturmak için kurulan özel mahkemenin, Hizbullah üyelerini suçlamasının beklendiğini dile getiriyor.

Refik Hariri suikastını soruşturan Kanadalı Savcı Daniel Bellemare'in iddianameyi yakında ilan edeceği belirtiliyor.

Özel mahkeme, Hariri suikastını soruşturmak için Lübnan hükümetinin isteği üzerine BM Güvenlik Konseyinin 2007 yılında aldığı 1757 sayılı kararla kurulmuş, çalışmalarına resmen 1 Mart 2009'da başlamıştı.