BIST 9.579
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.489,26
HABER /  GÜNCEL

Hizb-ut Tahrirciler Atatürk posterine dayanamadı!

Hizb-ut Tahrircilerin Üsküdar'daki Hilafet Konferansı'nda, salona asılan Atatürk posteri tartışmalara neden oldu.

Abone ol

Köklü Değişim Dergisi tarafından düzenlenen, Türkiye ve çeşitli ülkelerden gelen Hizb-ut Tahrir yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı 'Hilafet Konferansı', Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Hilafet'in kaldırılmasının 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşmacılar arasında yer alan İlmi ve Kültürel Araştırma Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet Pabak, salonun her iki tarafında asılı bulunan Atatürk posterlerine tepki gösterdi.

"Hilafetin şeklen bile varlığı Müslümanların birliğine vesile oluyordu. Buna tahammül edemediler. Hilafeti kaldırttılar" diyen Pabak, şöyle devam etti:

"Hilafetin kaldırılışı sonucunda biz bugün burada, bu konunun nasıl bir dağılmaya sebep olduğunu ve ne hale geldiğini konuşurken bile, Hilafeti kaldıranların gölgesinden kurtulamıyoruz. İki tarafta onların resimleri var. Bunu dayatan belediyelere sesleniyorum:

Bu salonlar babanızın malı değil. Bizden aldığınız vergilerle yapılan salonlar. Dolayısıyla buraları nötr olmalı. Bu zulüm devam ediyor. Biz resmi ideolojinin baskısı altında, resmi ideolojinin ilahlarının resmi altında bu konuları konuşmak durumunda bırakılmamalıyız. O düşünce özgürlüğü için çok konuşan medya var ya, hani düşünce özgürlüğünden yanaydınız? Niye buna itiraz eden yok?."


ATATÜRK IZDIRAP İÇİNDE!

Programın sunucusu ve diğer konuşmacılar da aynı konuya değinerek, salonda Atatürk posterleri asılmasını eleştirdiler ve konferans öncesibu konuda Belediye'nin Kültür Merkezi Müdürü ile tartıştıklarını belirttiler.

İmkan-Der Başkanı Murat Özer ise "Açıkçası bu topraklarda, bu konferansın yapılmasından dolayı, sağımızda ve solumuzdaki artık bize bakamayan o resmin artık ıstırap içinde olduğunu görüyor ve onun mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum" dedi.