BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  DÜNYA

HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE ASAYİŞ TOKADI: 6 GÖZALTI

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi ve Kapaklı beldesinde, kapıların göbeklerini kırarak 50’ye yakın hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 3’ü ...

Abone ol

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi ve Kapaklı beldesinde, kapıların göbeklerini kırarak 50’ye yakın hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 3’ü bayan 6 kişi yakalandı.
Çerkezköy ve Kapaklı’da son günlerde artan hırsızlık olaylarının ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. İstanbul’dan geldikleri tespit edilen 6 kişiyi yakalamak için kurulan 5 özel ekip ile 2 yaya devriye ekibi, 3 günlük takibin ardından zanlıları yakalayarak gözaltına aldı. İstanbul’dan Çerkezköy’e gelen Ercan Ö., Velat T., Adnan B. ile yaşları küçük A.D., S.D. ve G.Y.’nin Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam 12 dairede hırsızlık yaptığı tespit edildi. Şebeke üyelerini takibe alan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası, ayak ve parmak izinden yola çıkarak derinleştirdiği operasyonda, zanlıların kullandığı 34 UT 7080 plakalı aracı takibe aldı.
34 UT 7080 plakalı aracı takibe alan ekipler, aracı Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde buldu. Zanlılardan Ercan Ö. ile Adnan B.’yi mahalle üzerinde bulunan bir evde cumartesi günü saat 13.00 sıralarında hırsızlık yaparken suçüstü yakalayan ekipler, her iki zanlıyı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Emniyette zanlıların ifadesini alan ekipler, diğer dört kişinin Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde Ercan Ö.’ye ait kiralık evde olduklarını öğrendi.
Diğer zanlıların yakalanması için düğmeye basan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, akşam saatlerinde Ercan Ö.’ye ait olan eve baskın düzenledi. Düzenlenen eş zamanlı baskında Velat T. ile birlikte yaşları 18’den küçük olan A.D., S.D. ile G.Y., asayiş ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Bu arada, operasyon esnasında baza içerisinde yakalanan iki bayana, ‘baza içerisinde ne yapıyorsunuz’ sorusunu yönelten ekiplere iki bayanın, ‘playstation oynuyoruz’ cevabını verdiği öğrenildi.
Yapılan baskınla yakalanan dört zanlı da ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çerkezköy ve Kapaklı haricinde İstanbul’da da hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 6 şebeke üyesinin, 50’ye yakın hırsızlık sabıkasının olduğu öğrenildi. Zanlıların yapılan aramalarında 3 adet silah, tablet PC, çok sayıda cep telefonu, cep saatleri, ziynet eşyaları ile hırsızlık yapmakta kullandıkları levye ve tornavida ele geçirildi. Yaşları küçük olan üç bayanın, hırsızlık olayında kamufle edilmek amaçlı şebeke içinde bulunduruldukları belirtildi. 6 zanlı, emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sonra sağlık raporu için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne, ardından da adliyeye sevk edildi.
(İHA)