BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  DÜNYA

Hırsızlar piknik keyfi yaparken yakalandı

Konya’da otomobil servisinden para kasası çalan hırsızlar, piknik yaparken yakalandı. Hırsızların, kasadan çıkan paraları saklamak için vücu...

Abone ol

Konya’da otomobil servisinden para kasası çalan hırsızlar, piknik yaparken yakalandı. Hırsızların, kasadan çıkan paraları saklamak için vücutlarına yapıştırdıkları ortaya çıktı.
Olay, 2 gün önce saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Doğruer Sokak’ta bulunan bir otomobil servisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobil servisinin demir kapısının kilidini kırarak içeriye giren R.Y. (18), H.A. (18), M.E. (17) ve M.Ö. (17) dükkan içinde keşif yaptıktan sonra yazıhaneye doğru gitti. Yazıhanede bulunan çekmeceden yaklaşık 2 bin TL çalan hırsızlar, para kasasını da götürmek istedi. Kasayı battaniyeye sararak tamir edilmek üzere serviste bulunan müşteriye ait 42 ARR 68 plakalı otomobille olay yerinden kaçan hırsızlar, para kasasını çalıştıkları oto yıkama dükkanına götürdü. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra servisten çaldıkları otomobili Demiryolu Caddesi üzerinde kapıları açık bir şekilde terk eden ve köprü altında güvenlik kamerası olduğunu bilen hırsızlar, kameranın önünden geçtikleri sırada, polis ekiplerinin yürüyüşlerinden tanımasın diye farklı hareketler yaparak yürüdüler. Otomobili terk eden hırsızlar, polis ekiplerinin kendilerinden şüphelenmemesi için kasayı çaldıkları otomobil servisinin bulunduğu sanayi bölgesine tekrar gitti. Hırsızlar kasayı açarak içinde bulunan yaklaşık 210 bin TL para ve altınları alarak, kasayı Erler Mahallesi Saraçoğlu Caddesi üzerinde bulunan kanala attılar.

MISIR TARLASINA YATTILAR
Dükkan sahibi Musa Görgülü sabah geldiğinde kasanın çalındığını anlayarak olayı polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından şüpheliler kısa sürede belirlendi. Polis ekipleri gündüz saatlerinde hırsızların da içinde bulunduğu 42 BJS 30 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan otomobil kısa bir süre sonra terk edilmiş bir halde ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin Karaman Yolu üzerinde bulunan Karaaslan Hadimi Parkında oldukları tespit edildi. Parka giden polis ekipleri, hırsızların piknik yaptıkların gördü. Polisleri gören hırsızlar kaçmaya başladı. Parkın içerisinde yapılan kısa kovalamacanın ardından R.Y, H.A. ve M.Ö. yakalandı. Hırsızlardan M.E. ise polislerden kaçarken mısır tarlasının içine yatarak saklanmaya çalıştı. Parkın çevresinde yapılan aramalar sonucu hırsızın mısır tarlasına yattığını anlayan polisler M.E’yi kısa sürede yakaladı. Yakalanan hırsızların üzerinde yapılan aramalar sırasında paralar R.D. ve H.A’nın vücuduna çantalarla yapıştırılmış halde bulundu.
Hırsızlar yapılan sorgularında kasayı kanala attıklarını söylediler. Kasanın yerini tespit eden polis ekipleri çekici yardımıyla kasayı kanaldan çıkartarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirdi. Hırsızlıktan çok sayıda kayıtları olduğu öğrenilen şüphelilerin yapılan ilk sorgusunda, "Biz bu kadar para çıkacağını beklemiyorduk, kasayı da aldık gittik" dedikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)