BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cuma günü Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisinde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif nedir?

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cuma günü Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisinde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Ziyarete açılan Hırka-i Şerif vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Açılışa İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Veysel Karani'nin 59. kuşak torunu ve Hırka-i Şerif'in Muhafız Ailesi'nden Barış Samir de katıldı.

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

HIRKA-İ ŞERİF NEDİR?

Hırka-i Şerif Hz. Muhammed'in (S.A.V) hırkasıdır. Peygamberimize (S.A.V) vefâtı yaklaşınca, hırkanızı kime verelim? dediler. "Üveys-i Karânî'ye verin. Alıp giysin ümmetime de duâ etsin" buyurdu.

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hazret-i Ömer ve Hazret-i Ali, Hırka-i şerîfi Veysel Karânî'ye verdiler. Hırka-i şerîfi hürmetle (saygıyla) alıp, öptü, kokladı, yüzüne gözüne sürdü. Secdeye kapanıp şöyle duâda bulundu; "Yâ Rabbî! Sevgili Peygamber efendimiz, ben âciz kuluna hazret-i Ömer ve Hazret-i Ali ile Hırka-i şerîflerini göndermiş" diyerek günâhkâr müslümanların affı için duâ etti. Bir çok günâhkâr müslümanın affolduğu bildirilince, Hırka-i şerîfi hürmetle giydi. (Molla Câmî, Ferîdüddîn Attâr, Ebû Nuaym)