BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.441,18
HABER /  GÜNCEL

Hipnozla 25 kilo verdi!

Ne yaptıysa kilo veremiyordu. Sonunda bir hipnoterapi kliniğine başvurdu. Ve istediğini başardı. Hem de olmayan bir şeye inanarak...

Abone ol

Aşırı kiloları nedeniyle bir hipnoterapi kliniğine başvuran kadın, ‘hayali mide kelepçesiyle’ 25 kilo verdi

MİDESİNDE KELEPÇE OLDUĞU TELKİN EDİLDİ

İngiltere'de yaşayan bir kadının kilo vermek için başvurduğu yöntem, beynin olayları algılama şeklinin ve vücuda verdiği komutların fizyoloji üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. Marion Corns (35), eski formuna kavuşmak için her yolu denedi. Onca diyete ve egzersize rağmen başarılı olamayan üç çocuk annesi, son çare olarak İspanya’da bulunan bir hipnoterapi kliniğine başvurdu. Seanslarda, kendisine ‘iştahın kesilmesini sağlayan mide kelepçesinden takıldığı’ telkin edilen Corns, bıçak altına yatmadığı halde tam 25 kilo verdi.


[PAGE]


BEYNİN İKNA OLMASI CİDDİ ETKİLİ

Uzmanlara göre, beynin “ikna olması”, olayların gidişatını ciddi anlamda etkiliyor. Beynin yarattığı ‘placebo’ etkisi, zararlı alışkanlıklardan kurtulmaktan ağrı ve acının dinmesine kadar pek çok alanda olumlu etki gösterirken, bunun tam tersi olan ‘nocebo’ etkisi, olumsuz hatta ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Hipnotizma, geçtiğimiz yüzyılda sahne şovlarının bir parçası olarak kabul ediliyordu. Günümüzde ise artık anksiyete ve depresyon gibi ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde bir tedavi yöntemi olarak görülüyor.

 

[PAGE]