SAĞLIK
04 Haziran 2010 Cuma 12:260 Yorum4378 okunmaHipertansiyona ilaç gibi geliyor
- Haber
Anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta bir enerji deposu olduğu bildirildi.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyenlerinden ıspanakgiller ailesinden olan kırmızı pancarın, bünyesinde barındırdığı özellikleri ve vücuda sağladığı faydaları ile adeta mucize bir sebze olduğunu söyledi.
Kırmızı pancarın toprak içindeki yumrularının kırmızı renkte olduğunu belirten Arı, ''Meyve ve sebzelerdeki kırmızı renk, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösterir. Antioksidan da güç, sağlık demektir. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor'' dedi.
Kırmızı pancarın, vitamin ve mineral zengini olmasına karşın, tüketiminin çok yaygın olmadığını anlatan Arı, şöyle konuştu:
''Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir.
Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.''
BİR BARDAK PANCAR SUYU HİPERTANSİYONA KARŞI ETKİLİ
Arı, genellikle elma, havuç gibi meyvelerle kokteyl yapılarak içilmesini önerdiği kırmızı pancar suyunun hipertansiyona karşı da etkili olduğunu bildirdi.
Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkiye sahip bir sebze olduğunu belirten Arı, ''Yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürür. Kırmızı pancar suyunu yoğurtla karıştırıp yemek ise vücudun enerji depolarını doldurur'' dedi.
Arı, kırımızı pancarın taze sıkılmış suyunun yanında, taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde de tüketilebileceğini kaydetti.
Kırmızı pancarın salatalarda tüketilmesinin alışkanlık hale getirilmesini öneren Arı, demir eksikliği olanlar için de önemli bir sebze olduğunu bildirdi.












FUTBOLBurak için Fulham da devredeTrabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz’ın adı her gün bir başka Avrupa kulübüyle birlikte anılıyor.
TERÖRTerörist kamerasından PKK kampıAkdeniz'de bulunan Amanos Dağları'nda kamp yapan PKK'lı teröristler, kamerayla kendilerini ve kamp yaptıkları alanı görüntüledi
FUTBOLBeşiktaş'ta Zico defteri kapandıYeni sezon öncesi teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, henüz net bir sonuca ulaşamadı.
DÜNYAMesih, Kudüs'e eşek üstünde girerse...Mavi Marmara için hazırlanan iddianamedeki İsrailli komutanlar Türkiye'ye verilir mi? Buna bir İsrailli'den ilginç bir yorum geldi.
FUTBOLFenerbahçe'den Emre'ye şok öneriFenerbahçe ile sözleşmesi biten Emre Belözoğlu'nun takımda kalması için taraftarlar kampanya başlattı, yönetimin teklifi ise şok etti..
BANKACILIKİşte Denizbank'ın yeni sahibiFransız - Belçika ortaklığındaki Dexia’nın zora düşmesiyle satışa çıkan Denizbank, Rus Sberbank’ta karar kıldı- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98











































