BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hint vekilden tecavüz tehdidi özrü

Toplu tecavüz olayları ile sarsılan Hindistan'da Batı Bengal eyalatinden bir milletvekili, rakip parti çalışanlarını "tecavüzle" tehdit etti. Ülkede öfkeye yol açan milletvekili, özür diledi. Hindistan basını vekilin istifasını istiyor.

Abone ol

Muhalefet partileri için çalışanları öldürmek ve kadınlara tecavüz etmekle tehdit eden Hindistan milletvekili Tapal Pal özür diledi.

Batı Bengal eyaletinin hükümet partisi olan Trinamool Kongre Partisi (TMC) milletvekili Pal, sarf ettiği sözlerin "bir bahanesinin olamayacağını" ve yaptığının büyük bir hata olduğunu söyledi.

Hindistan ard arda gelen toplu tecavüz haberleri ile sarsılan bir ülke.

Pal Pazartesi günü televizyon kanallarında yayınlanan bir videoda kendi partisinin çalışanlarına seslenirken görülüyor. Haftalar öncesindeki bir tarihte çekilen videoda Pal " Eğer burada şu anda CPM (Hindistan Komunist Partisi)'den birileri varsa beni dinlesin. Eğer bir TMC çalışanına ya da ailesine dokunacak olursanız, bunun bedelini ödersiniz.... Eğer herhangi bir rakip herhangi bir Trinamool kadınına dokunacak olursa, baba oğul tüm soylarını mahvederim. Çocukları üzerlerine salarım, tecavüz ederler. Evet tecavüz eder" derken görülüyor.

Aynı zamanda ödüllü bir aktör de olan 55 yaşındaki Pal, "Seçim kampanyasının sıcağında ve toz dumanında tarafımdan sarf edilen bazı sözler dehşet ve şaşkınlık yarattı. Sözlerim için kuşkuya yer bırakmayacak şekilde özür diliyorum" dedi.

Pal, "Söyleyecek bir bahanem yok. Çok büyük bir hata idi ve son derece duygusuzcaydı... Olmamalıydı. Ve sizi temin ederim ki bir daha olmayacak" dedi.

Pal'ın sözleri Hindistan'da ve kendi partisi TMC'de öfke yarattı.

Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee Pal'ın "ciddi bir gaf yaptığını" söyledi.

Kendisi de kadın olan Banerjee muhabirlere "Partisi tarafından uyarıldı daha ne yapmamı istiyorsunuz?" dedi.

Hindistan basını ise partinin uyarısını yeterli görmüyor ve Pal'ın istifasını istiyor.

Pal daha önce "tecavüz" kelimesini kullandığını reddetmişti. Ancak videoda vekilin "tecavüz" dediği açıkça duyuluyor.

Bu arada yayınlanan başka bir videoda Pal'in destekçilerine bir köyde suç işlediği iddia edilen biri için "idam cezası aldırtacağını" söylediği eğer başaramazsa, "(suçluyu) vururum... herkesin gözü önünde öldürürüm" dediği görülüyor.