BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.489,22
HABER /  DÜNYA

Hindistan'da zorla evlendirilen mühendis için polis devreye girdi

HİNDİSTAN'ın Bihar eyaletinde genç bir mühendis gelinin ailesi tarafından kaçırılarak zorla evlendirildi. O anlar kameralara yansırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

Erkeklerin zorla evlendirilmesi geleneğinin var olduğu Hindistan'ın en yoksul eyaletlerinden Bihar'da genç bir mühendisin kaçırıldığı ve silah zoruyla evlendirildiği iddiaları üzerine polis soruşturma başlattı.

Vino Kumar adlı gencin gelinin ailesi tarafından zorla evlendirildiği anlara ait görüntüler Hindistan medyasında yer aldı. Görüntüler Kumar'ın kendisini bırakmaları için yalvarmasına rağmen gelinin ailesi  damat kıyafeti giydirdiği genci zorla evlendiriyor. Gelinin ağlayan damadı teselli etmeye çalıştığı kameralara yansırken bir kişinin 'Seni asmıyoruz sadece düğününü yapıyoruz" dediği duyuluyor.

Yerel polis yetkilisi Lalan Lalan Mohan Prasad, zorla evlendirilen genç  ile iletişim kurduğunu ve yardım teklif ettiğini ancak Kumar'ın resmi olarak şikayette bulunmadığını söyledi.

2016'DA YAKLAŞIK 3000 DAMAT KAÇIRMA VAKASI YAŞANDI 'Pakadua Vivah' denilen ve Bihar ve çevresine özel bir gelenek olan erkeklerin zorla evlendirilmesi eylemine genellikle gelin çeyizine parası olmayan yoksul aileler başvuruyor. Resmi rakamlara göre 2016'da yaklaşık 3000 damat kaçırma vakası yaşandı. AFP'nin aktardığına göre bu evliliklerin hiçbirinin iptal edilmedi.