BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da tecavüz muamması

Hindistan'da Mayıs ayında cesetleri bir ağaçta asılı bulunan ve toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü söylenen iki genç kızın kıyafetleri ve doku örneklerinde cinsel saldırı izine rastlanmadı.

Abone ol

Hindistan'da Mayıs ayında cesetleri bir ağaçta asılı bulunan ve toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü söylenen iki genç kızın kıyafetleri ve doku örneklerinde cinsel saldırı izine rastlanmadı.

Uttar Pradeş eyaletindeki olay tüm dünyada büyük öfke yaratmıştı.

Olayla ilgili olarak üç zanlı ve iki polis memuru gözaltına alınmıştı.

Olayın hemen ardından yerel hastanede yapılan otopsi sonucunda kuzen olan kızların birden fazla kişinin tecavüzüne uğradığı ve asılarak öldükleri açıklanmıştı.

Yeni soruşturma

Soruşturmayı daha önce eyalet polisi yürütüyordu.

Ancak şimdi soruşturmayı Hindistan Fedaral Soruşturma Bürosu CBI devraldı.

Fedaral savcıların iki rapor arasındaki tutarsızlığı nasıl çözecekleri merak ediliyor.

Ölen kızlardan birinin babası, yeni incelemenin sonucunun şoke edici olduğunu söyledi.

"Laboratuvara kızımdan alınan örneklerin mi yoksa başka birinden alınanların mı gönderildiğini bilmiyorum. Otopsiden sonra gerçekleri örtbas etmek için her şey yapıldı. Adaleti bize çok görüyorlar" dedi.

CBI, geçen ay kızların mezarını açmaya çalışmıştı. Ancak mezarların sel suları altında olması nedeniyle şimdiye kadar bu mümkün olmadı.

Ancak Adlı Tıp Kurumu, kızların elbiselerini ve kişisel eşyasını inceledi ve cinsel saldırı bulgusuna rastlamadı.

'Elbiselerinde erkek DNA'sı yok'

CBI daha fazla ayrıntı vermedi ancak Hindistan medyası, adli tıp kaynaklarına dayanarak, "kızların elbiselerinde erkek DNA'sı, zanlıların elbiselerinde de kızların DNA'sına rastlanmadığını" yazdı.

Adli tıp uzmanlarının kan ve doku örneklerine de baktığı belirtildi.

Hindistan'daki kast sisteminde en alt tabakayı oluşturan Dalit sınıfına mensup 14 ve 15 yaşındaki kızların cesetleri 28 Mayıs'ta bulunmuştu.

Üç zanlıyla birlikte, bu kişilerle işbirliği yaptıkları ve görevlerini ihmal ettikleri şüphesiyle iki polis memuru da gözaltına alınmıştı.

Ölen kızların aileleri çocuklarının kayıp olduğunu ihbar etmelerine polisin 12 saat sonra harekete geçtiğini sabunuyor.

Evlerinde tuvalet olmadığı için gece bahçeye çıkan kızların cesetleri ertesi gün bulunmuştu.

Hindistan'da 2012'de bir tıp fakültesi öğrencisi, otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra dövülmüş ve hareket halindeki araçtan atılmıştı. Genç kızın ölümünden sonra cinsel saldırı suçlarına cezalar artırıldı.

Bu olay, Hindistan'da tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için yakındaki tarlalara gitmek zorunda kalan köylü kadınların sıkıntılarını da gündeme taşımıştı.