BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da saldırı alarmı

Mumbai kentinde 18 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra ülkenin önde gelen kentlerinde alarm durumuna geçildi. Hükümet, olay 'eşgüdümlü terör saldırısı' diyor.

Abone ol

18 kişinin hayatını kaybettiği Mumbai saldırılarının ardından Hindistan'ın önde gelen kentlerinde alarm durumuna geçildi.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, Mumbai sakinlerine sükunetlerini korumaları ve birlik olmaları çağrısında bulundu.

BM de saldırıyı ''iğrenç'' olarak niteledi.

Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmadı ancak İçişleri Bakanı P Chidambaram bir kaç dakika arayla meydana gelen patlamaların eşgüdümlü bir terörist saldırı olduğunu öne sürdü.

Hintli Bakan, ''Bu tür saldırıları gerçekleştirme kapasitesi olan örgütler şüpheli konumunda. Bütün açılar soruşturulacak, bütün ipuçlarının izini süreceğiz'' dedi.

Çarşamba günkü bombalı eylemlerin düzenlendiği Mumbai kenti Kasım 2008'de 10 silahlı kişinin üç gün süren ve 166 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara hedef olmuştu.

Patlamanın yerel saatle 18.50 civarında 15 dakika arayla meydana geldiği bildiriliyor.

Patlayıcıların ise bir otobüs durağı, yol kenarı ve bir motosiklete yerleştirildikleri belirlendi.

Patlamalardan birinin meydana geldiği kuyumcular çarşısında 1993'te düzenenlenen bir saldırıda 50'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan televizyonları, patlamaların büyük paniğe yol açtığını ve kaosun yaşandığı kentte güvenlik güçlerinin teyakkuza geçtiğini bildiriyor. Ayrıca Delhi, Kalküta ve diğer bazı kentlerde alarm durumu ilan edildi.

Hükümet 2008'deki saldırıdan Pakistan'daki Leşker-i Tayyibe örgütünü sorumlu tutmuş; bu olay ardından Hindistan ile Pakistan arasındaki barış görüşmeleri bir süre askıya alınmıştı.

Pakistan hükümeti, son saldırıda can kaybı meydana gelmesinden üzüntü duyduğunu açıkladı.