BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

Hindistan: Onlarca kişi heyelanda sonrası mahsur kaldı

Ülkenin batısındaki toprak kayması sonucu 40 evin yıkıldığı, 150 kişinin de yıkıntıların altında kaldığı belirtiliyor. Yaz aylarında yağan Muson yağmurları sırasında ülkenin bazı bölgelerinde yaygın olarak toprak kayması yaşanıyor.

Abone ol

Hindistan'ın batısında meydana gelen heyelan nedeniyle 40 evin yıkıldığı, 150 kişinin de yıkıntıların altında mahsur kaldığı belirtiliyor.

Yetkililer afetin ülkenin batısındaki Pune şehrine bağlı bir köyde gerçekleştiğini belirtti.

Bölge sakinlerinin köylüleri kurtarmak için enkaz alanını temizlemeye başladığı ifade edildi.

Hindistan Ulusal Afet Yardım Gücü Dairesi, BBC’ye yaptığı açıklamada bölgeye 100 kişilik bir kurtarma ekibinin sevk edildiğini belirtti.

Ancak, Associated Press haber ajansına konuşan bir yetkili yağmurdan ve kötü yollardan dolayı kurtarma ekiplerinin bölgeye geç ulaşacağını ifade etti.

Yerel basına bilgi veren yetkili ise, bölgeye kurtarma ekipleri ile birlikte ağır iş makinaları ile 30 ambulansın da gönderildiğini söyledi.

Yetkili “Ölü ve yaralı hakkında bir bilgimiz yok. Mahsur kalanların güvenli bir şekilde tahliyesi için yavaş hareket ediyoruz” diye konuştu.

Haziran'dan Eylül'e kadar yağan Muson yağmurları sırasında ülkenin bazı bölgelerinde yaygın olarak toprak kayması yaşanıyor.

Geçen yıl Haziran ayında ülkenin kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde sel baskını ve toprak kayması sonucu 500’den fazla insan ölmüş binlerce insan da kaybolmuştu.