BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Hilal Kaplan'ın 'kanıma dokunuyor yazısı bomba

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşe yazısında PKK'lı teröristlerin şehit ettiği AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun oğlu Umut'un açıklamalarına yer verdi.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, silahlı insansız hava araçları tartışmasında hükümete yüklenen CHP'lilere , "Kanıma dokununuyor" başlıklı yazısında tepki gösterdi.

Kaplan, oğlunun gözü önünde teröristler tarafından şehit edilen AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun oğlu Umut'un ifadesini köşesine taşıdı:

"Önce evimize iki kişi girdi. 'Korkmayın, biz sizinleyiz' dediler. Birisi cama yumruk vurup kırdı. Sonra evimiz sarıldı. Sekiz kişi oldular. İçlerinden biri ablama 'Git babana bir bardak su getir. Kalbi sıkışıyor' dedi. Ablam da su getirmeye gittiğinde babama bir kurşun sıktı. Yanındaki diğeri ise 'bir daha, bir daha' diye ikinci kurşunu sıkmasını istedi. Sonra ikinci kurşunu sıkıp, babamın arabasına binerek ellerini, kollarını sallayarak gittiler. Mahallede kimse korkudan dışarı bile çıkamadı. Babamı hastaneye götürecek bir araba bulamadık. Ne olur babamın kanı yerde kalmasın."

"PİKNİKÇİ" DEĞİL BÖLGE SORUMLUSU

Muştu'nun katillerinin geçtiğimiz ay ölü ele geçirildiğini hatırlatan yazar, sözü iki hafta önce Hakkari kırsalında SİHA'lar tarafınan etkisiz hale getirilenlere getirdi. Kılıçdaroğlu'nun "piknikçi" dediği bu kişilerden birinin PKK'nın bölge sorumlusu olduğunun kesinleştiğine dikkat çeken Kaplan, daha sonra İçişleri Bakanı Soylu'nun konuyla ilgili açıklamasına yer verdi:

PKK'NIN İNFAZI İÇİN KEŞİF YAPIYORLAR

"Şehir içinde, bir sivil vatandaşı infaz etmenin bilgisini, görgüsünü, takibini, keşfini kim veriyor bu teröristlere? (Kılıçdaroğlu'nun) bu sivil dediği insanlar. Onlar sivil falan değil. Onlar keşif yapıyorlar. Kaymakam şu saatte giriyor, şu saatte çıkıyor. Belediye Başkanı bu saatte giriyor. Şu korucu şu saatte çıkıyor."

AK Parti'nin doğudaki ilçe yöneticilerine yönelik suikastlerin bu şekilde yapıldığını hatırlatan yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"PKK, AK Partilileri tek tek şehit ederken gıkı çıkmayan CHP'nin, cenazelerine gönderdiği çelengi kabul etmedi diye şehit ailesine bile dava açabilen Kılıçdaroğlu'nun SİHA'lara karşı gürlemesi gerçekten kanıma dokunuyor. Ya sizin?"