BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Hıdırellezde rüyada evleneceğiniz kişiyi görmek için ne yapılır?

Hıdırellez bu akşam başlıyor. Hıdırellezde gül dalına dilekler akşamdan bağlanır, 6 Mayıs 2017 cumartesi sabahı da alınır. Hıdırellezde gecesi evleneceğiniz kişiyi rüyada görebilirsiniz dilek duası da ...

Abone ol

Hıdırellez bu akşam gül ağacına dileklerin asılması ile başlıyor. Hıdırellez kutlamaları ise 6 Mayıs cumartesi günü yapılacak. Hıdırellez günü ateşten atlamak gerekir. Peki Hıdırellez gecesi evleneceğiniz kişiyi rüyanızda görmek için ne yapmalısınız?

Hıdırellez günü en yaygın ritüel, nazardan ve hastalıktan korunmak için ateş yakarak üzerinden atlamaktır. Bu ritüel adeta Hıdırellez'le özdeşleşmiştir. Günahlardan arınmak için de bu uygulamaya başvurulduğu ifade ediliyor.

EVLENMEK İSTEYENLER RÜYADA...
Evlenmek isteyen kızlar gelin maketi yapar ve gül dalına asarlarsa o gece evlenecekleri kişiyi rüyalarında göreceklerine inanılıyor. Evlenmekte geciktiği düşünenlerin başında ise Hıdırellez gecesi kilit açılıyor. Hıdırellez gecesinin bugün olduğunu hatırlatarak rüyanızda gelecekteki eşinizi göreceğinize dair bir başka ritüeli de aktaralım. Bir inanışa göre de balkabağından üç parça alıp çiğneyerek bunu mendilinin arasına koyup, o mendili de yastığının altına koyan rüyasında evleneceği kişiyi görür.

HIDIRELLEZ DİLEĞİ NE ZAMAN YAZILIR?
5 mayıs akşam ezanı ile hıdırellez başlar. Gül ağacına dileklerinizi bu akşam asmalısınız. Bunun için bir kağıda dileklerinizi yazıp güle asabileceğiniz gibi, altına toprak ya da taşla isteğinizin şeklini çizebilirsiniz. Yani ev istiyorsanız ev, araba istiyorsanız araba çizin. Gül ağacının dibine mutlaka para da bırakın. Bu parayı sabah erkenden alacak ve cüzdanınıza koyacaksınız. O para ile paranızın berekli olacağı ve cüzdanınızdan paranın hiç azalmayacağına inanılır.