BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.418,64
HABER /  GÜNCEL

Hiddink neden korkmayın dedi?

Türk Milli Takımı'nın yeni patronu Hiddink sonunda İstanbul'a geldi. İlk sözü "Herkes 20 yıl öncesini hatırlıyor tabii" dedi ve devam etti.

Abone ol

A Milli Takım Teknik Direktörü Hollandalı Guus Hiddink İstanbul'a geldi.

İstinye'deki Türkiye Futbol Federasyonu binasına geçen Guus Hiddink, bir basın toplantısı düzenleyerek "geçmişimden ders aldım" dedi ve 2 senesi opsiyonlu, 4 yıllık sözleşme imzaladı.


GUUS HİDDİNK TFF'Yİ ZİYARET ETTİ

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenlediği basın toplantısı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) ziyaret etti.

TFF'nin İstinye'deki binasına Başkan Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gelen Hiddink, A Milli Takım Departmanı çalışanlarıyla tanıştı. Hiddink, daha sonra TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu ile kendisine tahsis edilen çalışma odasında bir süre sohbet etti. Ardından da bir basın toplantısı düzenledi.

GEÇMİŞİMDEN DERS ALDIM

Hiddink basın toplantısında şöyle konuştu:

"Ben buraya gelince tabii herkesin aklına ilk olarak Fenerbahçe geldi. Ancak Fenerbahçe'den sonra çok tecrübe kazandım. Kariyerimde ilerledim Ve yeniden Türkiye'deyim. Türkiye'yi iyi bir gelecek bekliyor

Türk futbolu çok daha sağlıklı bir duruma gelecek. Elimizden gelen en kısa sürede ekibimle birlikte çalışmalara başlayacağım.

Neden Türkiye diye sorabilirsiniz? Tabii ki farklı obsiyonlar vardı. Dünya çapında çalıştığımı biliyorsunuz ama ben bir yere giderken hep içimdeki hislerime göre davranırım. Burada insanlar futbolu çok seviyor. Kendimi ikna etmek çok çaba sarf etmedim!

Bu göreve çok iyi isimler düşünüldü ama bana nasip oldu. Buraya gelmekten çok mutluyum."

SADECE MİLLİ TAKIMDA ÇALIŞACAK

Hiddink daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı:

- 20 yıl önce bıraktığı Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında ne gibi değişiklikler var. Gelişinin nedeni 20 yıl önceki başarısızlığı mı?

20 yıl öncesinden sadece kötü anılarım yok. İlk yenilgimizde kendi evimizde yenilmiştik. Güzel anılarım da var. O yüzden bu imzayı tekrar atmak istedim. Ama aynı zamanda kötü tecrübelerimiz de oluyor.

Nelerin değiştiği konusunda biraz zaman verin isterseniz... Kulüpler de çok fazla değişti 20 yıl içinde muhakkak. Profesyonellik oluşturulmuş durumda. Biz geleceği muhakkak ki geliştirmek istiyoruz.

Aslında göründüğümden daha sabırlıyım. Biz biliyorsunuz ki ilk günden beri sonuçları almak istiyoruz. Bu çok realistik bir düşünce değil.

- Türkiye'yi çalıştırırken bir kulup takımını çalıştırma teklifi gelirse düşünür mü?

Ben şu an itibariyle Türk federasyonuna ve türk futboluna kendimi tamamen adamış durumdayım. Federasyonla birlikte bunu yapmanın yolu yok. Öncelikle fiziksel olarak yapılmaz.

Özgener: Federasyon olarak böyle bir öneriye sıcak bakmıyoruz. Hocamızla da konuştuk.