BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,66
ALTIN 2.490,69
HABER /  GÜNCEL

Hiddink Fener'in ayıbını anlattı!

Milli takımın yeni teknik direktörü Hiddink, 20 yıl önce Fenerbahçe'yle ilgili öyle şeyler anlattı ki...

Abone ol

Futbol Federasyonu, önceki gün Milli Takım'ın yeni teknik patronunun Guus Hiddink olduğunu resmen açıklarken akıllara Hollandalı hocanın 20 yıl önceki Türkiye anıları geldi.

Zaman'dan Ahmet Uykan'ın haberine göre 1990-91'de Fenerbahçe'nin başına büyük umutlarla gelen Hiddink, 9 aylık İstanbul macerasını 2006'da yazdığı "İşte Benim Dünyam" adlı kitabında özetlemişti. İşte Hiddink'in kaleme aldığı ilginç birkaç F.Bahçe anısı:

"PSV'den yılda 240 BİN MARK alıyordum. Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık ise 800 bin mark önerdi. Ayrıca villa tahsis etti. Para işleri için notere gittiğimizde 'Noter Galatasaraylı olsun ki, hakkınızı korusun ve paranızı alsın.' dediler. Rekabetle o an tanıştım."

"Kontratıma 'KADROYU BEN yaparım' maddesi koydurdum. Ancak Fenerbahçeli yöneticilerin hepsinin kendisine yakın gördüğü bir oyuncusu vardı ve 'Benim oyuncum niye oynamıyor?' diye şikâyet ediyorlardı. Hatta sigara paketinin üstüne ilk 11 yazıp bana gönderenler bile oldu."

"İlk lig maçımızda AYDINSPOR'A Kadıköy'de 6-1 yenildik. Maç sonrasında otobüsün perdelerini kapatmak zorunda kaldık. Çünkü kızgın taraftarlar bizi taş yağmuruna tuttu."

"Yöneticilerle SIK SIK YEMEĞE gidip toplantı yapardık. Bazı akşamlar ise halı sahada top oynardık. Sahaya çıktığımızda yönetici, tesis sorumlusu, hatta aşçı hepimiz eşittik. Herkesin o anda sadece futbolu düşünmesi beni çok etkilerdi."