BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
HABER /  GÜNCEL

Hidayet Karaca'nın avukatından flaş operasyon açıklaması

14 Aralık operasyonuyla gözaltına alınan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatından flaş 'Tek Türkiye' açıklaması geldi.

Abone ol

14 Aralık operasyonu kapsamında Zaman gazetesi ve Cemaate yakın medya gruplarına yönelik dün başlatılan perasyonlarda Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da gözaltına alındı. Geceyi Emniyet'te geçiren Karaca'nın avukatından ilk açıklama geldi.

İFADESİ ALINANLARA 'TEK TÜRKİYE' DİZİSİ İZLETİLİYOR!

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, gözaltına dair açıklamalarında; somut iddiaların bulunmadığını, buna rağmen müvekkili için 1 gün daha ek gözaltı kararının bulunduğunu, ifadesi alınanlara "Tek Türkiye" dizisinin de bazı bölümlerinin izletildiğini duyurdu.

hidayet-karaca.jpg 

Karaca'nın avukatı Fikret Duran'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Bu operasyonun amacı özgür düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmektir.

-Umuyoruz ve inanıyoruz ki halkımız gerçek özgürlüğü tercih edecektir.

-Müvekkillerimle alakalı 1 gün ek gözaltı süresi alınmış.

-Somut iddia olmamasına rağmen müvekkilim burada tutulmaktadır.

-İfadesi alınanlara Tek Türkiye dizisinin bazı bölümleri izlettiriliyor. 

GÖZALTINA ALDIRAN DİZİ TEK TÜRKİYE'NİN KONUSU NEDİR?

Operasyon nedenlerinden birinin, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" ismiyle bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyon olduğu belirtilmişti.

Dizi yapımcısı ve senaristlerin, Samanyolu Tv'de yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisi üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında 'suç ve delil uydurdukları' gerekçesiyle gözaltına alındıkları açıklanmıştı. 

tek-turkiye.20141215124547.jpg

TEK TÜRKİYE'NİN SENARYOSU

Tarık'ın Köyde Doktorluk yapan arkadaşı onu köye çağırır. Onu köye davet eden meslektaşı da ahlaksızlıkları ortaya çıkınca Tarık’ı bile beklemeden kaçar. Güneydoğu'da yer alan bu köy terör ve fakirlikten her zaman etkilenmiştir.Bundan etkilenen Tarık köyde kalmaya karar verir ve Doktor olarak orada görev almaya başlar.