BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  MEDYA

Hidayet Karaca AK Parti'ye meydan okudu

Cemaat operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, kanunsuz işlem yapanların sanık sandalyesine oturacağını söyledi.

Abone ol

14 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, cezaevinden açıklama yaptı.

"Veremeyecek hesabım yok" diyen Karaca, “Mahkemede de dediğim gibi, kanunsuz işlem yapanlar, bir gün sanık sandalyesine oturacak” ifadesini kullandı.

KURUMSAL HAKLAR GASP EDİLİYOR İDDİASI

Hidayet Karaca, resmi Twitter hesabından avukatları aracılığıyla kamuoyuna duyuru yaptı. Karaca, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Bir yılı aşkın siyasi talimatlarla Samanyolu Yayın Grubu'na karşı yapılanları Zaman Gazetesi'nde yazmıştım. Siyasilerin talimatları sözlü emirle oluyor ama o talimatları uygulayan bürokrat, savcı, hakimlerse; kin, nefret, iftirayla kişisel ve kurumsal hakları gasp ediyorlar.

KANUNSUZ İŞLEM YAPANLANA SANIK SANDALYESİNE OTURACAK

Bugün olmasa da yarın demokratik hukuk devletine yakışmayan kanunsuz işlem yapanlar o gün mahkemede dediğim gibi sanık sandalyesine oturacaklar. Benim veremeyecek hesabım yoktur.
Alnım açık başım dik. Ama o gün sanık sandalyesine oturanlar başlarını eğecek mahcup olacaklar. Buna olan inancım her geçen gün artıyor.

KARARMANIN SON NOKTASI AYDINLIĞIN BAŞLANGICIDIR

Siyasilere gelince, onlara dersi zaten vermesi gerekenler verir; ayrıca onlarla da Mahkeme-i Kübrada görüşeceğiz. Bu antidemokratik gidişten ümidini kesenlere sesleniyorum. Bir Hak dostunun dediği gibi;

'Karar kararabildiğin kadar ey gece!
Kararmanın son noktası aydınlığın başlangıcıdır.'

Demokrasi ve hukuk bütün kurumlarda en güzel şekilde yaşanacaktır. Buna yürekten inanıyorum ve her geçen gün inancım daha da pekişiyor.

Destek olan ve olmayan herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Allah'a emanet olun.

314/1 tutuklusu Hidayet Karaca”