BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

'Hiçbir seçim bu kadar şaibeli olmadı'

Erdoğan Toprak Hiçbir seçimde, bu kadar hükümet tarafından devlet baskısı kurularak insanlar yönlendirilmedi" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Hiçbir seçimde, bu kadar hükümet tarafından devlet baskısı kurularak insanlar yönlendirilmedi" dedi.

Toprak, mazbatasını alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın görevine başlamasından dolayı Belediye Hizmet Binası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, siyasete merhum Bülent Ecevit ile başladığını belirterek, o dönemden bu yana bir çok seçim atlattığını kaydetti.

"Hiçbir seçim bu kadar şaibeli olmadı" diyen Toprak, şöyle konuştu:

"Hiçbir seçimde, bu kadar hükümet tarafından devlet baskısı kurularak insanlar yönlendirilmedi. Buna rağmen, bu baskılara boyun eğmeyerek Eskişehir'de hizmete sahip çıkan sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim konuşmalarımız, başkalarının balkon konuşmalarına benzemez. Anadolu'da bir laf vardır, 'Başak dolduğu zaman boyun eğer'. O günkü balkon konuşmasında toplumu kucaklayan değil, ayrıştıran bir konuşma vardı. Topluma hizmet etmeye aday bir kişinin değil toplumun bir kesiminden intikam almaya aday bir kişinin konuşması vardı. Yüzde kaç oy alabilirseniz alabilirsiniz, o sizi temize çıkartmaz. İnancımıza hakaret eden kişiyi, yanına alıp 'bak aklandı' diyemezsin. İnancımız hepimizin kutsalıdır. Bu halkın bir kesiminin bir şekilde oyunu almış olabilirsin ama inancımızla alay edeni oraya alıp 'ben bu oyu aldım artık, temize çıktım' diyemezsin. Çünkü, Anadolu'da o temiz inançlara sahip kişilerin vicdanlarının yaralandığına inanıyorum. Bu zat şimdi 'Cumhurbaşkanlığı'na da adayım' diye mesaj gönderiyor. O balkon konuşmasıyla Cumhurbaşkanlığı koltuğu uyuşur mu? O balkon konuşmasıyla bu ülkenin tümünü kucaklar mı, o zat?"

Ataç ise CHP'nin Eskişehir'de çok ciddi bir başarı kazandığını vurguladı.

Eskişehir'in Türkiye'ye örnek olduğunu anlatan Ataç, şunları söyledi:

"Türkiye, Eskişehir'i takip etmesi lazım. Bu seçimde sadece hakkımızı istedik. 'Ektiğimizi biçelim' dedik. Biz herkesi kucakladık. Kucaklamasaydık zaten, Eskişehir'de iktidar olamazdık. Biz, camiye de okula da sahip çıktık. Elimizin değmediği ne cami ne de okul kaldı. Bunu şov yaparak, yapmadık. Onlar bir engelliye verdikleri aracın kurdelesini kestiler. Kimsenin sırtından reklam yapmadık. Türkiye bizi böyle biliyor. Gelecek 5 yıl Eskişehir için çok önemlidir. Bu seçim, kızım Zeynep'in şansına oldu. O, Eskişehir'e ve bize uğur getirdi."

Konuşmaların ardından kutlama pastası kesilen törene, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve partililer katıldı.