BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  GÜNCEL

Hiçbir adaya oy vermeyeceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, üç cumhurbaşkanı adayına da oy vermeyeceklerini söyledi. <br/>Saadet Partisi Genel Başkanı Mus...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, üç cumhurbaşkanı adayına da oy vermeyeceklerini söyledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı’nın Kepez Kent Ormanı’nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan Kamalak, Kuran-ı Kerim’den ayetlerle örnekler vererek partililerine seslendi. Kamalak’ın gündemini Filistin ve orta doğuda yaşanan olaylar oluşturdu. Partililerine sadıklık tavsiyesinde bulunan Kamalak, sadıklık merkezini bırakıp başka taraflara geçenlerin Filistin’de akan kanın vebaline ortak olduğunu söyledi. Irak’ın bölünmesinde AK Parti’nin de vebalinin olduğunu belirten Kamalak şöyle konuştu:
“Sadıklarla beraber olun. Değerli kardeşlerim gerçekten milli görüş erleri olarak başta Necmettin Erbakan olmak üzere sadakatlerinden vaz mı geçmişlerdi ki bir kısım kardeşlerimiz o merkezi bırakıp başka tarafa yöneldiler. Yöneldiler de ne oldu açık ve net söylüyorum ki Filistin’de oluk oluk akan kanda bu kardeşlerimizin vebali vardır. Irak üç parçaya bölündü. Şu an ırak kan gölü ve ateş çemberi içindedir. Irak’ın bu duruma düşmesinde Ak Parti’nin vebali yok mu? Dinletemedik bize “Esadcı mısınız” dediler. Aradan birkaç gün geçti ve Suriye karıştı. Bu kimin aleyhine oldu bir bütün olarak İslam aleminin özelde ise Türkiye’nin” dedi.

“DİPLOMATLARI REHİN OLAN TEK ÜLKE TÜRKİYE’DİR”
4 yıl önce Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak Esad’ı ve Türkiye’yi uyardıklarını belirten Kamalak, olayların bugünlere gelmesinde herkesin sorumlu olduğunu da söyleyerek, “Şu anda dünyada diplomatları rehin olan tek ülke Türkiye’dir. Biz bunu 4 yıl önce söylemiştik. Bunda hepimizin suçu vebali vardır. Suç sadece AK Parti’ye ait değildir. Hepimiz sorumluyuz. Biz üzerimize düşeni yeterince yapsaydık böyle olmazdı. Batı intikam peşindedir. İntikamın merkezinde de Türkiye vardır. Bizimkiler tutturmuşlar Avrupa Birliği (AB) konusu diye. Irak’ı yerle bir edende Batı, bizimkileri de yanına alarak Libya’yı bölende Batı, Mursi’yi yıkanda Batı, binlerce Müslüman’ı katleden Sisi’yi kabul edenlerde Batıdır. Suriye’yi karıştıranlarda Batı. Unutmayın asıl hedefte Türkiye vardır” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA OY YOK”
Batıdan İslam alemine hayır gelmeyeceğini söyleyen Kamalak, cumhurbaşkanı adayı olan 3 siyasi ismin amaçlarının AB olduğunu ve AB’den Türkiye’ye hayır gelmeyeceğini kaydetti. “Haç’tan Hilal’e hayır gelmez” diyen Kamalak, “Şu an üç lider çıkmış hedef AB diyor. Gitmek istemediğiniz bir yere bir dolmuş kalkıyor diye dolmuşa binmek zorunda mısınız. Milli görüş olarak haçlı birliğine değil, İslam birliğine yönelmek istiyoruz. O nedenle dedik ki 3 cumhurbaşkanı adayının ses tonları farklı olsa da istikametleri aynıdır. Biz oraya gitmek istemiyoruz. Hiçbir adaya oy vermeyeceğimizi beyan ettik. Oy vermek onay vermektir. Onların vebaline ve günahına ortak olmamak için 3 adaydan hiç birine oy vermeyeceğimizi beyan ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Genel Başkan Kamalak ve partilileri teravih namazı ve ardından Filistin ve Gazze’de yaşamını yitirenlere dua etmek için iftar alanından ayrıldı.
(İHA)