BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  DÜNYA

Hiç bir çalışana borcumuz yok

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak’ın oğlu Ahmet Toprak, fabrikalarında geçmiş dönemde çalışan işçilerin alacaklarıyla ilgil...

Abone ol

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak’ın oğlu Ahmet Toprak, fabrikalarında geçmiş dönemde çalışan işçilerin alacaklarıyla ilgili olarak tüm anaparalarının ödendiğini ve hiçbir çalışanına borçları olmadığını söyledi.
Ahmet Toprak, Bozüyük’teki Toprak Fabrikaları Köşkü’nde düzenlenen bayi tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı. Geçmiş dönemden hiçbir fabrika çalışanına borçları olmadığını, tüm çalışanlarının tazminatlarıyla ilgili anaparaları ödediklerini belirten Toprak, "Birçok işletme hiçbir şekilde tazminatlarını ödemediği halde Toprak grubu son 10 senede 200 milyon dolara yakın tazminat ödedi. Yani çalışanların bütün tazminatlarını ödedik. Bazıları faizinin peşine düştü. 2009’da TMSF buralara el koyduğu zaman fabrikalar durdu. İnsanlar ücretlerini alamayacakları için tazminat hakları doğdu. O zorlu süreçte bile herkesin alacağını ödedik. Faizlerini istemeleri bana göre doğru değil. Burada yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz. İnsanlar burada faizden ziyade iş sahibi olmayı düşünmeliler. Bu dönemde bu durumu ben yakışıksız buluyorum. Türkiye’de birçok işletme kaçak işçi çalıştırıyor. Biz son kuruşuna kadar ödüyoruz, yasal çalıştırıyoruz. Şimdi çok şükür ayağa kalkıyoruz. İnşallah bu konu da çözülür, neticede kararı yargı verecek” dedi.
(İHA)