BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  DÜNYA

HGS etiketleri artık Garanti'de!

Yeni yıl ile birlikte KGS'nin yerini alacak olan HGS etiketleri şimdi de Garanti Bankası'nda!

Abone ol

Köprü ve otoyol gişelerinden beklemeden geçmeyi sağlayan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketleri, Garanti Bankası şubelerinden de alınabilecek.

Garanti Bankası açıklamasına göre, HGS etiketleri, Garanti Bankası'nın PTT ile imzaladığı protokol sayesinde, 20 Aralık tarihinden itibaren Garanti şubelerinden ve Garanti İnternet Şubesi'nden de alınabilecek.

Protokol kapsamında, yılbaşından itibaren KGS'nin yerini alacak HGS'ye 31 Mart 2013'e kadar geçen araç sahipleri, düzenlenen kampanya sayesinde HGS etiketlerini ücretsiz alabilecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 17 Eylül'de kullanıma sunulan HGS sayesinde, başta Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri olmak üzere, otoyol gişelerindeki kuyrukların azaltılmasının, vatandaşların daha ucuza ve kısa sürede geçiş yapmasının amaçlandığını kaydetti.

ŞUBEYE GELEMEYENLER İNTERNET ŞUBESİNDEN BAŞVURU YAPABİLECEK

HGS etiketini geç kalmadan almak isteyen tüm vatandaşları Garanti'ye beklediklerini ifade eden Genç, ''Şubeye gelemeyenler Garanti İnternet Şubesi'nden başvuru yapabilecek. Başvuru sahiplerinin etiketi posta ücreti ödenmeden istedikleri adrese teslim edilecek. Dileyen kişiler, hesaptan ya da kredi kartından verecekleri otomatik yükleme talimatı sayesinde, HGS kartındaki para belli bir limitin altına indiğinde otomatik yükleme imkanından faydalanacak. Böylece bakiye kontrolü yapmaya da gerek kalmayacak'' diye konuştu.