BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

HFA Bildirimi indirin zam yapanı Ticaret Bakanlığı'na bildirin!

Fahiş zamları denetlemek için Ticaret Bakanlığı HFA Bildirim uygulamasını devreye aldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan detayları açıkladı. Bu fiyat denetim uygulamasını indirin zam yapanı bildirin!

Abone ol

Ekonomik kriz var bahanesiyle zam yapanları artık mobil uygulamasıyla anında ifşa edebileceksiniz. Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen HFA Bildirim (Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi) uygulaması size doğrudan ve kolaylıkla şikayette bulunma fırsatı veriyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Pekcan, bu yeni uygulamanın detaylarını açıkladı. Döviz kurlarındaki yükselişi bahane ederek fiyat artışı yapanları bildirebileceğiniz bu program tamamen ücretsiz.

HFA Bildirim mobil uygulaması
Haksız Fiyat Artışı Şikayet Birimi yani HFA Bildirim mobil uygulamasını cep telefonunuza indirin. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama üzerinden fahiş fiyatları doğrudan bakanlığa şikayet edebileceksiniz. Uygulamaya fiyatından şikayetçi olduğunuz ürünün bilgileri ile birlikte fotoğraf da yükleyebileceksiniz.

Şikayete cevap verilecek.
Gerek Alo 175 Tüketici Danışma Hattı gerekse HFA-Bildirim üzerinden yapılan başvurular, şikayet edilen firma ya da kuruluşun bulunduğu il sınırları içindeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine otomatik olarak aktarılacak. İl müdürlükleri de şikayeti değerlendirip sonucunu vatandaşa bildirecek. Böylece şikayetçi olan vatandaş şikayetinin neticesini de mobilden takip etmiş olacak.

Android HFA Bildirim uygulaması tıkla indir
iOS (iPhone)  HFA bildirim - tıkla indir

HKS mobil ile fiyat farkını görün
Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı bir diğer ücretsiz uygulama ise hal fiyatları ile pazardaki fiyatları karşılaştırma imkanı veriyor. Bakanlığın hazırlattığı HKS mobil uygulamanın hem iOS yani iphone cepler için hem de android telefonlar için versiyonu var. Aşağıdaki linklerden uygulamaya ulaşabilirsiniz.

iOS (iPhone) HKS mobil uygulama - tıklayın
Android için HKS Mobil uygulama - tıklayın

Bakan Ruhsar Pekcan, mobil uygulamalara ilişkin şunları söyledi:
-"Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi (HFA-Bildirim) Mobil Uygulaması'nı hayata geçirdik. Tüketicilerimiz HFA-Bildirim uygulamasını mobil cihazlarına ücretsiz indirebilecek ve bu konuda yaşadıkları sorunları kolaylıkla Bakanlığımıza iletebilecekler. Ticaret Bakanlığınca şikayetlere ilişkin gerekli işlemler hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirilecek."

Türkiye genelinde 81 ilde etkin denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Pekcan, bu kapsamda 5 bin 981 firmada toplam 82 bin 660 ürünün denetlendiğini, 382 firmanın toplam 6 bin 446 ürünüyle ilgili haksız fiyat artışı tespiti için inceleme başlattıklarını dile getirdi.