BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,26
HABER /  GÜNCEL

İBB öyle bir şeyi unuttu ki... İşte yeni Taksim!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün yeni Taksim projesinin görüntülerini paylaştı. Ancak görüntülerde önemli bir detay yoktu.

Abone ol

TAKSİM Topçu Kışlası yapılmak istenen Gezi Parkı’nın yerinde durması hatta meydandaki anıtın arkasına küçük bir park daha gelmesi dikkat çekti.

Ancak çarpıcı bir detay daha vardı.

Cumhuriyet Anıtı’nda Atatürk heykelinin olmaması. Yetkililer kasıt olmadığını, çizimden kaynaklanan bir hata yapıldığını söyledi. Durum fark edilir edilmez Atatürk heykeli olan yeni görüntüler paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dün paylaştığı yeni Taksim görüntülerinde Topçu Kışlası yapılmak istenen Gezi Parkı duruyor, hatta Meydan’daki anıtın arkasına küçük bir park daha geliyor.

Kadir Topbaş, Taksim Meydanı ile ilgili projeleri anlattı. Topbaş, Taksim’de tamamlanmayan bir alt geçit olduğunu belirtip, “Şu anda ihalesiyle ilgili teklifler alıyoruz. Mart ayı içinde ihalesi yapılacak ve projesi tamamlanmış olan Taksim Meydanı, yeşil dokusuyla mümkün olduğunca bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş bir şekilde ortaya çıkacak” dedi.

YENİ TAKSİM NASIL OLACAK? İŞTE O FOTOĞRAFLAR
İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın tanıtımını yaptığı Taksim ve çevresindeki düzenlemenin fotoğrafları için TIKLAYIN

ATATÜRK HEYKELİ YOK

Hürriyet sinin haberine göre, Cumhuriyet Anıtı’nda Atatürk heykelinin olmaması dikkat çekti. Belediye yetkilileri kasıt olmadığını, çizimden kaynaklanan bir hata yapıldığını söyledi. Daha sonra bu hata düzültildi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinden Atatürk heykeli olan yeni görüntüler paylaşıldı.

23102271.jpg

DANIŞTAY KARARI BEKLENİYOR

Taksim Yayalaştırma Projesi ile Gezi Parkının ‘Topçu Kışlasına’ çevrilmesinin önünü açan 17.01.2012 tarihli, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Plan tadilatlarına Şehir Plancıları ve Peyzaj Mimarları ve Mimarlar Odası tarafından 1. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. 3 kişilik bilirkişi heyeti, plan tadilatlarının şehircilik, planlama ve koruma ilkelerine aykırı olduğu kanaatine vardı. Mahkemenin, Gezi olaylarının sürdüğü 6 Haziran 2013’te Taksim Yayalaştırma Projesi’ni iptal ettiği ortaya çıktı.

Karar, Taksim’de yayalaştırma, battı-çıktı, Gezi Parkı ve Topçu Kışlası gibi tüm projeleri kapsıyor. Taksim’de yayalaştırma, battı-çıktı yollar, Gezi Parkı ve Topçu Kışlası gibi tüm projeleri kapsayan 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararıyla ilgili kesin hükmü Danıştay verecek. Haziran 2008’de boşaltılan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yenileme projesinin 29 Ekim 2013’te bitmesi planlanmıştı. Yenileme projesi yılan hikâyesine dönüşen AKM için ihale Nisan 2012’de yapıldı. AKM ile ilgili yürütülen proje ise geçtiğimiz mayıs sonunda durduruldu.